vineri, 31 decembrie 2010

Draga 2011...


Vreau sa sti ca 2010 a fost un an minunat pentru mine, asa ca am sa te rog sa nu te lasi mai prejos, iar eu am sa te ajut desigur. Te rog sa vi, nu cu ceea ce imi doresc, ci cu ceea ce am nevoie (pentru ca de multe ori nu prea stiu de ce am nevoie, insa stiu ce imi doresc, si cele 2 se intampla sa fie diferite)
Probabil ca sti ca odata cu sosirea ta, bloguletul meu implineste 4 ani (mai exact in 30 ianuarie), deci sarbatorim big time luna asta.
Am auzit ca vi cu 2 mega concerte pentru noi, Roxette si Bon Jovi, asa ca vom trai la maxim anul, vom "Listen to your heart" si ne vom bucura de tot ce ne aduci pentru ca "It's my life" (it's now or never)
Am citit ca bugetul Romaniei a fost aprobat, se pare ca dolarul de va aprecia cu aproximativ 25%, ca Marea Britanie iese usor din criza cand vi si ca gazele naturale ar putea creste cu aproape 50%, ceea ce ne va cam spulbera din vise, nu?
Am mai citit ca cele mai populare vise pentru 2011 sunt "sa fiu sanatos" si "sa ma casatoresc" (prima o inteleg, dar a doua???) Insa dorinta universala a oamenilor all over the world am sesizat ca este "sa aiba multi bani", ceea ce stiu ca nu ai sa le aduci (cu siguranta stiu si ei asta)
Eu nu imi doresc multi bani, nici sa ma casatoresc, insa da, imi doresc sa fiu sanatos (da am scris sanatos, nu sanatoasa) si sa am parte de lucruri din care sa invat cat mai mult, imi doresc un job cat de mult posibil pe placul meu si prietenii dragi aproape. Daca am sa am astea, cred ca am sa fiu si fericit. Iar restul (adica de ce am nevoie) las la latitudinea ta, sper ca te descurci.
Iar pentru toti prietenii mei virtuali si adevarati, le doresc tot ce imi doresc si mie, pentru ca imi place de ei :)
Acum te las cu bine si te intimpin cum se cuvine diseara, cu sampanie si voie buna :)

La Multi Ani!!!!!

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Merry Christmas in 2.0

First of a Merry Christmas dear friends and welcome to the reloaded papillonul blog , from now on also in English so that all friends can read the posts (special and repeated requests from Zahraa Ansari )

And to continue in Christmas and holiday spirit, I a cute movie on a cute blog that I follow, about Christmas in 2.0 style. What if baby Jesus was born in these times, what if Mary and Josef could communicate as we communicate now, what if the 3 kings would find out about the birth of baby Jesus like we find out about the news nowadays? What if, what if, what if?

*I want to mention that the movie is just cute and a little bit ironic I consider, but I absolutely LOVE Christmas and would not do anything to dis consider it :D (I was born in winter, so it's my favorite holiday)

luni, 13 decembrie 2010

Definirea prin forme

Atat de mult imi plac oamenii care sunt interesati si care au cunostinte ce privesc lucrurile inconjuratoare, aparent simple, dar cu o insemnatate mare.
O astfel de persoana e Lora, o tanara din Ucraina care e trainer in AIESEC Timisoara pe un proiect pentru elevi numit GROW, si care acum nu demult a terminat un master de management sustenabil in Suedia.
Asa ca in acest articol am sa va povestesc ce am invatat de la o sesiunea de-a ei, respectiv cum sa te descoperi prin intermediul....formelor.
Angeles Arrien si cartea ei Signs of Life: the Five Universal Shapes and How to Use Them ne spun ca exista 5 forme care stau la baza tuturor culturilor: triunghiul, crucea, patratul, cercul si spirala.


Testul despre care se vorbeste si in carte e extraordinar (spun asta pentru ca si eu l-am facut) si te face sa te descoperi in functie de formele de mai sus. Intelesurile atribuite formelor reprezinta aspiratii universale, nevoi, sau temeri. Fiecare forma reprezinta o experienta interioara sau exterioara relevanta fiecarei personalitati.

Si ca sa mergem pana la capat, hai sa facem si testul. Sunteti cu mine, da? Incepem.
BTW, luati-va un creion si hartie :)

*Intai trebuie sa desenati cele 5 forme de mai sus in ordinea prioritatii personale. Cea mai importanta prima si cea mai putin importanta ultima. Repet formele sunt: cerc, patrat, spirala, cruce si triunghi.

*Acum vom da semnificatia fiecarei forme, apoi semnficatia clasificarii.
Patratul semnifica stabilitate, o fundatie de la care pornesc actiunile/gandurile, securitate, nevoia de exprimare a ideilor si de implementare.
Cercul reprezinta unitatea umana, procesul prin care persoana devine "completa", procesul de descoperire de sine (prea multi "de")
Crucea este puterea de integrare, de conexiune cu un grup/o persoana, balansul interior si puterea de a crea relatii.
Tringhiul reprezinta necesitatea de a urma un vis, de a avea o viziune. Triunghiul este simbolul muntilor sacri, al obiectivelor in viata si a piramidelor.
Spirala prezinta varietatea, procesul de crestere, evolutia personalitatii, nevoia de schimbaresi varietate, fiind de fapt acelasi "punct" dar la un alt "nivel".

Locul 1 este de fapt unde crezi ca te afli, prezinta procesele care iti capteaza atentia si ale caror calitati le apreciezi, locul unde ti-ai fori sa fii.
Locul 2 prezinta calitatile si fortele tale, puteri innascute care iti caraterizeaza firea si care te predomina.
Locul 3 este de fapt starea actuala, unde te afli acum.
Locul 4 e motivatia ta, provocarile anterioare, lucrurile care te fac sa tragi in directia actuala.
Iar pe locul 5 se afla probleme din trecut nerezolvate, procese care s-au intamplat si care te-au facut sa cresti sau ti-au displacut.

* Ai citit, ai notat? Ti se potriveste? Este momentul sa reflectezi daca cele de mai sus sunt reale pentru tine si sa iti aduci exemple din viata, apoi sa te gandesti daca e locul unde vrei sa fii, daca esti multumit sau daca vrei sa faci o schimbare?

Iar acum am sa va doresc spor la descifrarea propriei personalitati si la procesele viitoare, oricare ar fi acestea :)

The soul never thinks without an image

Aristotel

vineri, 3 decembrie 2010

O lume minunata (The world is amazing)

Cu parere de rau ca scriu atat de rar, tot din capitolul ce am invatat la conferinta despre care vorbeam in articolul precedent, am sa impartasesc aici 2 filmulete care ne-au fost prezentate in cadrul unei sesini din conferinta si care pe mine m-au impresionat peste poate.
Personal asociez filmuletele cu un cuvant des intalnit numit PASIUNE.
Conform DEX online pasiunea este o stare afectivă și intelectuală deosebit de intensă și stabilă, manifestată ca o tendință care polarizează procesele psihice ale omului, determinându-l prin intensitatea efectelor sau prin permanența acțiunii lor.
Conform mintii mele pasiune inseamna sa faci un lucru pe care il iubesti fara sa tii cont de nimic.
De exemplu eu sunt pasionata de teatru si de PR. Unii sunt pasionati de blogging, altii de citit, altii de muzica si lista continua. Dar exista si pasiuni mai ciudate, care fac ca lumea asta sa fie geniala asa diversificata cum e ea, si care dupa mine se regasesc in cele 2 filmulete de mai jos. Ele vin ca promo pentru Discovery Channel, dar si ca pe o lectie motivationala..if you get what I mean..

I love drama, I love indian food, I love PR, I love all cats and dogs. Boom de yada boom de yada boom de yada boom de yada.

So, what do you love?

part 1


part 2