luni, 28 ianuarie 2013

Ce ne aduce 2013...

In primul rand imi aduce mie ideea in cap sa incep sa scriu pe blog in limba materna, asa ca fraticilor care nu intelegeti va rog mult folositi optiunea de translate :D Eu oricum va iubesc, stiti voi asta :)
In al doilea rand, pai 2013 ne aduce exact... ce vrem noi. Cum asa? Pai uite asa. Pentru ca asa merge treaba de fapt. Eh cred ca am mai vorbit noi despre asta, si am scris cate ceva si despre acel mega-film motivatio-inspirational cu secretul care de fapt sta in fiecare dintre noi, "The Secret". Unii l-au vazut, s-au folosit de el, altii fac ca lucrurile sa treaca pe langa ei neobservate. Ideea este ca nebunia asta chiar se intampla, trebuie doar incercata o data la modul serios, si vazut cum lucrul pe care intr-adevar ti-l doresti, ca e obiectiv pe anul 2013 sau ceva in general, se indeplineste, daca desigur crezi ca se poate intampla si nu uiti sa iti spui asta in fiecare zi sau chiar dimineata cand incepi ziua.
La mine de exemplu functioneaza astfel. Dimineata cand deschid ochii (daca ma trezesc pe partea dreapta) dau cu nasu' intr-o coala A4 pe care sunt insirate toate starile de spirit sau dorintele mele pentru anul in curs. De la "zambesc zilnic" pana la dorinta de a vizita Machu Picchu (care se va intampla in vreo 4 luni apropo), pe toate le spun cu voce tare sau chiar in gand de vreo 2-3 ori, apoi ma ridic din pat si am pornit la treaba. Daca ma trezesc pe partea stanga, realizez intr-un semi-somn ca nu am nimic in fata si fac repede o pirueta in pat pana dau de coala. Si zic ca merge treaba, asa am ajuns eu anul trecut sa imi indeplinesc 2 mari dorinte, incepand fiecare dimineata din 2011 cu gandul la ele. Si toate astea fara sa planuiesti modalitatea prin care s-ar realiza, ci pur si simplu gandindu-te la ele si lasand viata sa curga normal, fara sa fortezi lucrurile.
Desigur aceasta este modalitatea care functioneaza pentru mine, insa pana la urma controlul este la noi, si fiecare isi poate gasi un fel de a face lucrurile sa se intample, prin propria putere. Gandirea pozitiva si auto-controlul joaca un rol tare important, oricat de rau ar fi lucrul care ti s-a intamplat, oricat de mare ar fi problema, sau de grei nervii, exista o solutie, iar daca tu crezi asta o vei gasi rapid si ai sanse mari sa revii la starea normala, de impacare cu sinele sau cu ceilalti.
Dar revenind la ce ne aduce 2013, ca am inceput iar sa balivernez cu treburi psihologice si motivationale, am inteles ca numai lucruri scumpe in Romania: marirea pensiilor si reducerea salariilor bugetarilor cu venituri foarte mari, introducerea unei noi taxe de iesire din spital, masini second-hand mai scumpe si pretul la tigari mai mare, din ce in ce mai multe E-uri in paine si o usoara crestere a monedei Euro pana in vara. O noua apocalipsa? Sunt pregatita chiar si de-un potop :))) Nu continui fiindca lista e lunga rau si pe mine nu ma pasioneaza aceste aspecte.
Iar ca sa nu ne deprimam foarte tare de ce ne prezic astrele sau Pro Tv pentru noul an, mai citim Romania Pozitiva sa ne mai binespunem si sa realizam ca totusi sunt multe lucruri frumoase care se intampla, doar ca deh, stirile de la ora 5 sunt mai cool decat un site cu stiri de bine, nu?

Un comentariu:

Calin spunea...

Felicitari ca ai gasit o modalitate sa-ti indeplinesti visele!
Sunt de acord cu ce zice "Secretu'" dar cu o adaugare: e bine sa vizualizezi, sa te gandesti la ce vrei dar sa si incepi sa faci ceva in sensul asta. Ceea ce decurge oarecum logic: dupa ce vizualizezi des ceva, nu ai cum sa nu te si apuci si sa te gandesti la ceva solutii pentru asta. Chiar daca nu vezi tot planul, cum bine ziceai si tu, ai toata ziua in minte asta si apar solutii de unde nici nu credeai (care erau acolo de mult oricum, doar ca nu le vedeai inca).
Iti urez un 2013 cu tot ce vrei tu!