joi, 14 aprilie 2011

Mancam in functie de grupa sanguina


Probabil la fel ca mai toata lumea, m-am ingrasat iarna asta. Insa din pacate nu o simt numai eu, ci imi spune lumea care nu m-a mai vazut de multa vreme...ceea ce ma face sa imi doresc o dieta (eu, fata care nu suporta curele de slabire, fata mereu slabuta, fata maneCHINA =))
Ce fac? Pai simplu, miscare dimineata, seara, dar mai ales, mananc sanatos. Va dati seama ca am facut excese iarna asta, dar nu e niciodata prea tarziu sa te pui inapoi pe picioare :D Asa ca plangandu-ma printre prieteni ca devin grasun, am primit zilele trecute un meniu de alimente, fructe, condimente potrivite grupei mele sanguine, care sa ma ajute sa imi detoxific organismul ghiftuit cu carne si grasimi :|
Si pentru ca intr-adevar imi sunteti foarte simpatici, m-am gandit ca nu se va supara nimeni daca il impart cu lumea, nu? (nu, Korek?)
Mai jos gasiti alimentatia potrivita fiecarei grupe sanduine in parte dar si site-ul de unde veti gasi mai multe detalii despre alimentatia in functie de aceste grupe :D
Sanatate dragilor :*

GRUPA SANGUINA O

Alimente benefice
Carne : vita, vitel, miel, berbec, caprioara, inima, ficat
Peste: cod, merlucius, hering, macrou, ton, somon, scrumbie, pastrav, stiuca, – toti in
stare proaspata.
Grasimi: ulei de masline, ulei de in
Legume: orez, cartofi dulci, spanac, napi, praz, ceapa, usturoi,broccoli,anghinare, ardei,
gulii, sfecla, patrunjel, pastârnac, dovleac, fenicul, salata verde, papadie, hrean.
Fructe: smochine, cirese, afine, dude, prune, prune uscate, mango, ananas, seminte de
dovleac, seminte de in, nuci, migdale.
Bauturi: sifon, apa plata, apa minerala
Mirodenii, condimente: curry, turmeric, frunze de patrunjel, ghimbir

Alimente neutre

Carne: pui, rata, capra, fazan, iepure
Peste: crap, rechin, homar, crab, creveti, scoici, broaste.
Lactate: lapte de orez, lapte de migdale, lapte de soia, tofu (brânza de soia).
Grasimi: ulei de susan, oua de gaina.
Legume: castraveti, dovlecei, andive, ciuperci, mazare, rosii, masline verzi, morcovi,
telina, sparanghel, soia.
Fructe: mere, caise, pepene verde, pepene galben, curmale, stafide, kiwi, lamâii, piersici,
pere, rodii, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, seminte de susan.
Bauturi: bere, ceai verde, vin alb si rosu.
Mirodenii, condimente: cimbru, salvie, anason, marar, maghiran, boia de ardei, sofran,
frunze de dafin, coriandru, capere, rozmarin, busuioc, tarhon, cuisoare, mustar, sos de
soia, drojdie de bere, maioneza.
Dulciuri: miere, melasa, ciocolata, in cantitati mici.
Suplimente: complex vitaminic B, calciu, iodina, coenzima Q10, magneziu, vitamina C,
vitamina K, Ginko Biloba, ginseng.

Alimente de evitat
Carne: gâsca, porc
Peste: baracuda, caviar, hering marinat, caracatita
Lactate: orice fel de produse din lapte: brânza albastra, margarina, cascaval de orice fel,
smântâna, inghetata, rar iaurt, kefir, lapte dulce, parmezan.
Grasimi: untura de porc, ulei si unt de cocos, ulei si unt de alune, ulei din germeni de
grâu, ulei de porumb.
Legume: fasole boabe, linte, varza, conopida, varza de Brusseles, vinete, ciuperci de
crescatorie, masline negre, muraturi,cartofi.
Fructe: mure, capsune, nuca de cocos, portocale, mandarine, fistic, seminte de mac,
alune, nuci braziliene.
Bauturi: cafea, ceai negru, bauturi carbogazoase (cola, etc), suc de mere, suc de
portocale.
Condimente, mirodenii: ketchup, otet, scortisoara, nucsoara, vanilie.
Dulciuri: dextroza, fructoza, zahar.
Cereale: grâu si faina de grâu alba sau integrala, graham, porumb, couscous, bulgur
Suplimente: echinacea, luminta noptii (Evening Primrose), gentiana, rubarba, Lcarnitina,
vitamina A

GRUPA SANGUINA A

Alimente benefice
Carne: nu se recomanda
Peste: crap, cod, macrou, somon, sardine, pastrav
Lactate: lapte de soia, tofu
Grasimi: ulei de masline, ulei de in, ulei de nuca
Legume: fasole verde, linte, soia, anghinare, broccoli, morcov, papadie, usturoi,
gulie, praz, salata verde, ceapa, dovleac, spanac, napi, pastârnac.
Fructe: caise, mure, cirese, smochine, grapefrut, lamâi, ananas, prune, stafide.
Bauturi: suc de grapefrut, suc de ananas, apa cu lamâie, suc de telina, cafea, ceai
verde, vin rosu.
Dulciuri: melasa
Cereale: faina de ovaz, orez, faina de orez, faina de soia.
Condimente, mirodenii: mustar, sos de soia, aloe, ghimbir, hrean, musetel,
ginseng, brusture, valeriana.

Alimente neutre
Carne: nu se recomanda
Peste: ton, sturioni, rechin
Lactate: iaurt, kefir, cas dulce, telemea, smântâna fermentat
Grasimi: ulei de peste, ulei din germeni de grâu
Legume: sparanghel, sfecla, varza, conopida, telina, castraveti, ridichi, fenicul,
masline verzi, mazare, muraturi, ridichi, dovlecei.
Fructe: mere, avocado, pepene galben, coacaze, curmale, kiwi, piersici, pere,
capsune, pepene verde, struguri.
Bauturi: suc de mere, suc de castraveti, vin alb
Dulciuri: miere, sirop de orez
Cereale: orz, porumb, couscous, ovaz, orez, grâu
Condimente, mirodenii: busuioc, frunze de dafin, cuisoare, coriandru, curry,
scortisoara, marar, patrunjel, nucsoara, maghiran, boia de ardei, sofran, cimbru, hrean.
Suplimente: fier, acid folic, seleniu, zinc, vitamina C, vitamina E, vitamina B
complex, calciu

Alimente de evitat
Carne: orice fel de carne, ocazional este permis pui sau curcan
Peste: ansoa, baracuda, merlucius, heringi, caviar, scoici, broaste, caracatita,
creveti.
Lactate: lapte dulce de vaca, brânza de vaci, cascaval, brânza albastra, inghetata,
parmezan.
Grasimi: ulei sau unt de cocos, ulei de porumb, ulei sau unt der alune, ulei de
susan.
Legume: vinete, ardei, ciuperci de crescatorie, masline negre, cartofi, rosii,
muraturi.
Fructe: banane, pepene galben, nuca de cocos, mango, portocale, mandarine, fistic,
nuci braziliene.
Bauturi: lapte de cocos, suc de rosii, suc de varza, suc de portocale, lichioruri,
sifon, bauturi carbogazoase (cola, sucuri, etc).
Dulciuri: zahar, aspartam
Cereale: grâu si derivate din grâu
Condimente, mirodenii: maioneza, ketchup, capere, rubarba, otet.
Suplimente: vitamina A, beta-caroten, pollen

GRUPA SANGUINA B
Alimente benefice
Carne: miel, berbec, iepure, caprioara.
Peste: caviar, cod, merlucius, macrouri, somon, sardine, sturioni.
Lactate: brânza de vaci, telemea, iaurt, kefir, lapte de vaca degresat, lapte de capra, cas
dulce.
Grasimi: ulei de masline
Legume: sfecla, broccoli, varza, conopida, morcovi, vinete, ciuperci, ardei,
pastârnac, cartofi dulci, fasole boabe, boabe de soia.
Fructe: banane, coacaze, struguri, ananas, papaya, prune, nuci.
Bauturi: suc de sfecla, suc de coacaze, suc de ananas, ceai verde.
Cereale: mei, ovaz, faina de orez
Condimente, mirodenii: ghimbir, curry, patrunjel, ginseng, menta, salvie.
Suplimente: nu se recomanda

Alimente neutre
Carne: vita, vitel, ficat
Peste: crap, hering, somon de crescatorie
Lactate: unt, margarina, cascaval, brânza Camemebert, svaiter, lapte de vaca
integral, lapte de soia, tofu.
Grasimi: ulei de in, ulei de nuca, ulei de peste.
Legume: telina, castraveti, papadie, andive, fenicul, usturoi, gulie, praz, salata
verde, ceapa, mazare, sparanghel, muraturi, cartofi, spanac, dovlecei, napi, fasole verde.
Fructe: mere, caise, mure, afine, pepene galben, cirese, smochine, grapefrut,
kiwi, lamâie, piersici, portocale, pere, prune uscate, stafide, capsune, pepene verde,
migdale.
Bauturi: suc de caise, suc de grapefrut, suc de morcovi, suc de castraveti, cafea,
ceai verde, ceai negru, vin alb, vin rosu.
Dulciuri: miere, melasa.
Cereale: faina de graham, orez, faina de soia, gris, faina de grâu.
Condimente, mirodenii: maioneza, mustar, sos de soia, otet,busuioc, frunze de
dafin, cuisoare, coriandru, marar, maghiran, menta, nucsoara, oregano, boia de ardei,
rozmarin, sofran, cimbru, vanilie.
Suplimente: beta caroten, acid folic, seminte de struguri, lecitina, magneziu,
vitamina E.
Alimente de evitat
Carne: porc, pui, rata, gâsca, potârniche, prepelita, broasca testoasa.
Peste: ansoa, baracuda, crabi, broaste, homari, caracatita, creveti.
Lactate: inghetata, tofu
Grasimi: ulei de cocos, ulei de porumb, ulei de alune, ulei de susan, ulei de
floarea soarelui.
Legume: anghinare, masline negre, rosii, dovleac, linte.
Fructe: avocado, nuca de cocos, rodii, seminte de pin, fistic, seminte de mac,
seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de floarea soarelui.
Bauturi: suc de rosii, sifon, bauturi carbogazoase, lichioruri.
Dulciuri: sirop de porumb, dextroza, zahar.
Cereale: orz, porumb, couscous, tarâte de grâu, bulgur, faina de grâu integrala.
Condimente, mirodenii: ketchup, scortisoara, piper, gentiana, tei, urzica,
rubarba.
Suplimente: efedrina, zinc.

GRUPA SANGUINA AB

Alimente benefice
Carne: miel, berbec, iepure, curcan
Peste: cod, macrouri, sardine, sturioni, pastravi
Lactate: brânza de vaci, telemea, brânza de capra, kefir, lapte de capra, cas dulce,
iaurt, smântâna degresata, tofu.
Grasimi: ulei de masline, ulei de nuci, unt de alune
Legume: sfecla, conopida, telina, papadie, castraveti, vinete, usturoi, pastârnac,
cartofi dulci, linte, soia
Fructe: cirese, coacaze, smochine, struguri, grapefrut, kiwi, lamâi, anason,
prune, alune, nuci.
Bauturi: suc de sfecla, suc de varza, suc de morcovi, suc de telina, cafea, ceai
verde
Dulciuri: nu sunt benefice
Cereale: mei, ovaz, orez, secara, faina de soia, pâine din grâu incoltit
Condimente, mirodenii: curry, brusture, echinacea, ginseng, ghimbir
Suplimente: nu sunt necesare

Alimente neutre

Carne: nu se recomanda
Peste: crap, caviar, heringi, somon, rechin, scoici
Lactate: cascaval, brânza Gouda, lapte de vaca degresat, lapte de soia, svaiter
Grasimi: ulei de peste, ulei de in, ulei de alune
Legume: sparanghel, varza, morcovi, andive, fenicul, gulie, praz, salata verde,
ciuperci, masline verzi, ceapa, mazare, cartofi, dovleac, spanac, rosii, dovlecei, napi,
fasole verde, granule de soia
Fructe: mere, caise, mure, afine, pepene galben, coacaze, curmale, piersici, pere,
prune uscate, stafide, capsune, migdale, seminte de in, seminte de pin, fistic, .
Bauturi: suc de rosii, suc de mere, suc de caise, bere, sifon, vin rosu, vin alb
Dulciuri: miere, fructoza, melasa, sirop de orez, ciocolata
Cereale: ovaz, couscous, faina graham, grâu, gris, produse din faina de grâu
Condimente, mirodenii: hrean, ghimbir, maioneza, mustar, sos de soia,
busuioc, frunze de dafin, cuisoare, scortisoara, coriandru, marar, maghiran, nucsoara,
boia de ardei,menta, rozmarin, sofran, salvie, cimbru, turmeric, vanilie, papadie,
gentiana, valeriana
Suplimente: bitter, vitamina C, vitamina E, zinc

Alimente de evitat
Carne: toate carnurile, in afara de cele permise
Peste: ansoa, baracuda, crabi, broaste, merlucius, heringi marinati, homari,
caracatita, creveti, stridii
Lactate: unt, margarina, Camembert, inghetata, lapte integral de vaca,
parmezan
Grasimi: ulei de cocos, ulei de porumb, ulei de susan, ulei de floarea soarelui
Legume: anghinare, masline negre, ardei, muraturi, ridichi, fasole boabe
Fructe: avocado, banane, nuca de cocos, mango, portocale, rodii, seminte d mac,
seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de floarea soarelui
Bauturi: suc de aloe, suc de portocale, bauturi carbogazoase tip cola, ceai negru,
lichioruri
Dulciuri: dextroza, zahar
Cereale: porumb, tapioca
Condimente, mirodenii: capere, aloe, rubarba, ketchup, otet, anason, piper, tei,
rubarba
Suplimente: multe nu sunt cercetate

Niciun comentariu: