marți, 23 martie 2010

26. Goa part II

Goa este cel mai mic stat din India, fosta colonie portugheza, cu influente catolice si biserici cu nume latine, o vegetatie de ramai masca si cel mai important .... Oceanul Indian-Marea Arabiei.

Daca te gandesti la mare, statiunile din Goa sunt la fel ca la oricare mare. O strada principala care duce la plaje, incarcata de magazinase, restaurante, hoteluri, cabanute etc. Insa sunt cateva lucruri care fac diferenta.



Dupa ce ne-am asezat 'la casa noastra' am pornit direct pe plaja. Si aici soc. Avand in vedere ca e India, plajele erau pline de albi, veniti de pe tot globul sa se bucure de soare la sfarsitul iernii. De fapt socul a aparut in momentul in care ai vazut in alb pe plaja, iar in imediata lui apropiere o vaca. Ceva mai incolo o femeie cu un cos imens pe cap de unde se intrevedeau ananasi. In spate nuci de cocos de toata frumusetea. Ceva mai departe un grup de indieni care faceau baie in blugi si tricou. Si povestea poate continua mult si bine...in final ati prins ideea si care sunt acele privelisti care fac diferenta.





Preturile in GOA, se spunea de acasa ca sunt cam mari. Sa va spun ca o delicioasa salata de ton cu vegetale proaspete costa, pe plaja, vreo 60 Rs, adica un dolar si umpic... Apoi restaurantele, in dorinta de a-si satisface clientii straini, aveau meniuri continentale, gen lasagna la 3 dolari, piure de cartofi la 1-2 dolari, paste cu tot felul de sosuri si fructe de mare la 2 dolari etc. In fiecare seara am mancat in alt restaurant, ba indian, ba chinezesc, ba continental, mai pe jos, pe perne, pe scaune, oricum cu de toate pentru toti.






Si pntru ca eram la mare am mancat doar peste si alte animale marine, in salata, cu paste, cu nelipsitul orez, in lasagna, cu mujdei, ca deh...mare si soare in martie nu vede oricine.


Suvenirurile faceau si ele parte din decor. Dar nu oricum, cu targuiala. India-tara negocierilor. Pretul nostru universal - egso pachas-150 Rs. Mai mult ca sigur nu am scris bine dar exact asa se pronunta. Cand intrai intr-o taraba si intrebai pretul unui articol de imbracaminte de ex. indienii incepeau cu 'pt tine prietene...350 Rs'. Prima reactie un ras copios apoi un cat se poate de clar...NU prietene. Le explicam ca traim in India de jumatate de an, ca stim preturile si ca cere prea mult. Si asa incepea targuiala, care de regula se termina la mai sus precizatul 'egso pachas'. Eu nesimtita plecam la 150 Rs, urmarea de regula ... indianca fugea dupa mine si imi dadea cu 100 Rs ba chiar cu 50 :D SMART ei!!! Hainele colorate mai ceva ca un curcubeu, dar absolut deosebite, cu greu ma stapaneam sa nu cumpar cate ceva zilnic. Bijuterii colorate, din lemn, os, plastic, tot ce vrei si ce nu vrei. Magazine cu argintarii la un pret de iti venea sa plangi si sa le cumperi pe toate. Esarfe, salvari, tricouri, camasi in dungi, decoratiuni de atarnat prin gradini, hamace sunt doar cateva din frumusetile ce se vindeau. Un hamac am achizitionat si eu si atarnaturi pt gradina, bijuterii si argint desigur, haine mai putin ca deja eram plina de ele.
Next episode...Goan night life

2 comentarii:

Imperator spunea...

Piata de la Anjuna e una dintre cele mai entertaining care le-am vazut... si colorate :)
Apropos, ai fost prin Old Goa:
http://imperatortravel.blogspot.com/2009/11/goa-portugalia-indiei.html

?

Papillon spunea...

Am fost atat de lenese si obosite dupa atata munca incat am poposit doar in anjuna. seara bantuiam pe alte plaje dar doar pt cluburi. deci pot spune cu mandrie ca nu am vazut nimic in goa in afara de nisipul fin si apa extrem de calda, culorile tarabelor si seara party-uri indiene sau mai putin indiene :)