sâmbătă, 24 iulie 2010

1. Congresul Anatolia editia 16 - Istanbul - deschidere+Global Village








Lumea AIESEC ma fascineaza si ma bucura pe zi ce trece. Scriu din Istanbul, capitala culturala europeana, un oras minunat, gigantic, plin de culoare si diversitate, aglomerat si multe altele.
Anatolia este un congres anual organizat de AIESEC Istanbul (AIESEC Turcia fiind cel mai bogat local @) care anul acesta ajuns la a 16-a editie. Asa ca, prospat intoarsa din India, cu chef de umblat si de cunoscut lume, de mancare picanta si de taramuri asiatice, m-am inscris la congres dupa ce am aflat ca vor fi prezenti 400 de delegati de pe intreg globul.
Dupa prima zi de conferinta pot spune da, acesta este un adevarat ghiveci cultural. China, Brazilia, Senegal, Filipine, Polonia, UK, USA, Romania, Bulgaria, Spania, Japonia, Grecia sunt doar cateva din tarile prezente la congres.
Ceremonia de deschidere a avut loc in Ortakoy pe malul marii (nush exact care Marmara sau Neagra-de fapt pe stramtoarea Bosfor) un spatiu deschis care in numai 20 de minute a adunat un numar fff mare de admiratori, vizitatori si curiosi, oferindu-le obiecte specificare, mancaruri si dansuri din fiecare tara prezenta.
Cultura AIESEC spune ca fiecare tara, local are un shout propriu si un dans (roll call) Ei in evenimentul numit Global Village fiecare tara a avut onoarea sa isi danseze roll call-ul si sa isi strige tara. Si pentru ca Romania is where? Everywhere! am facut un adevarat show pe melodia LELE de la Loredana :)

Niciun comentariu: