luni, 16 noiembrie 2009

7. Vaca sfanta

Da domne. E plin de vaci aici.
Oriunde mergi, in fata magazinelor, pe strazi printre masini, in fata casei, pe trotuar, oriunde. Vacile sunt sfante pentru cultura indiana, de aceea nimeni nu le maltrateaza, bruscheaza, omoare, sa nu mai spun manance.

Primele ore in India, respectiv Delhi, am mers cu masina de la o cazare la alta. Iar la semafor, in fara masinii era o vaca linistita care astepta parca verdele sa mearga mai departe, inconjurata fiind de masini. Am intrebat-o pe fata care m-a condus daca animalul apartine cuiva sau pur si simplu umbla asa de nebun prin oras? Mi-a spus ca vaca e absolut libera, azi e la semafor, maine e in cealalta parte a orasului, explorand meleaguri noi. Interesant m-am gandit.
Acum 3 dimineti, pornind fericita spre servici, m-a intampinat in fata portii o balega cat casa, proaspata, parca lasata special sa calci direct in ea :)) N-am calcat-o si am purces spre destinatie. Mai interesant e ca balega e si azi acolo, nimeni din cladire nu s-a sinchisit sa o adune, mature, dea deoparte sau ceva de genul. Sade acolo, uscata...asteptand...
Acum cateva zile, in ziua mea libera, am iesit din casa spre cumparaturi. Dupa jumatate de ora am revenit, iar strada era plina de vaci care sedeau calme in fata fiecarei porti, jumatate adormite. Privelistea...cam asa:

5 comentarii:

Unknown spunea...

Hah, am auzit si eu chestii din astea de la altii, de ce nu ne pui mai multe poze :P

kosmobil spunea...

lool dar esti sigur ca toate erau doar vaci si nu erau si boi ?:))

Papillon spunea...

Ai dreptate kosmobil. Erau si vaci si boi. Am omis sa precizez.

:)

Anonim spunea...

:)) Cow Lounge ... Genial ... Garcon - niste paie si o galeata de apa la madame ... =))

Cipi spunea...

aaa ... mail sunt eu ... adica Cipi... btw .. te pup !