sâmbătă, 26 decembrie 2009

11. Bahai Temple, Red Fort and Tuqhluqabad Fort

New Delhi este un oras extraordinar. O varietate de culturi, un amestec de lux si mizerie, de religii, privelisti si monumente. Spuneam azi ca nu cred ca iti ajunge o viata sa vezi India, iar eu in 4 zile de stat in Delhi am reusit sa vad doar 3 minunatii. Dar merita, fiecare ramane intiparita undeva adanc si nu mai iese niciodata.

Istoria si insemnatatea Fortaretei Rosii (RED FORT) din New Delhi. Un loc minunat, construit din piatra rosie, cu un bazar superb si plin de culori in interior, cu diverse muzee de razboi, personalitati etc.









Bahai Temple este renumit in Delhi. Mii se vizitatori de toate religiile vin zilnic sa-l viziteze sau sa mediteze in acest minunat loc, inconjurat de gradini superbe si palmieri. Se intra descult, papucii se baga in niste saci de rafie si se lasa la "garderoba". Da ii primesti inapoi cand iesi...







Tughluqabat Fort m-a lasat masca. Ruinele fortaretei iti dau o senzatie de libertate si parca fiori in acelasi timp, te uimesc si te fascineaza.









Desigur Delhi are prea multe de aratat, timp sa ai doar, ca de plictisit e imposibil intr-asa un oras.

Mallurile sunt si ele la locul lor dar pozele sunt inutile pt ca arata la fel ca orice mall european, iar acum de Craciun sunt impodobite cu brazi si globuri, ba chiar asculti si colinde.

Revin in orasul meu dupa vacanta de Craciun sa imi continui munca si viata in Nagpurul portocalelor.

2 comentarii:

alex spunea...

foarte tare

vega spunea...

Nice places Oana!