marți, 24 februarie 2009

Youtube.com



Toata ziua il folosim dar oare stim ce accesam? Eu una nu stiam pana acum ceva vreme cand m-am hotarat sa aflu ce este youtube si cum a aparut el.
Ei bine youtube a aparut in 2005 (not far from now:), creat de 3 fosti angajati ai PayPal, un centru de plati online.Are sediul in San Bruno CA, SUA. Youtube este un site web unde utilizatorii pot uploada sau viziona videoclipuri, programe tv, reclame, emisiuni, mini-documentare etc. Tehnologia youtube este bazata pe flash playerul de la Adobe si accepta majoritatea tipurilor dwe fişiere video incluzând WMV, AVI, MPEG, MP4, DivX, FLV, OGG chiar si 3GP permiţând urcarea fişierelor direct de pe telefonul mobil.


sediul Youtube in San Bruno CA, USA


Daca ai cont pe youtube poti uploada un numar nelimitat de video-uri, in timp ce aceia care nu au cont, le pot doar viziona.

In noiembrie 2006, Youtube a devenit proprietatea lui Google contra unei sume de 1,65 miliarde $.

In noiembrie 2008, Youtube a inhceiat un acord cu MGM, Lionsgate si CBS ce va permite companiilor să urce filme întregi pe site, show-uri chiar si alte reclame.

Universal Tube and Rallform Equipment a caror adresa este utube.com au avut probleme de trafic prea mare si a fost inchisa datorita nesigurantei vizitatorilor de adresa corecta a Youtube, astfel ca Universal Tube a intentat un proces federal impotriva Youtube, cerand ca domeniul sa le fie transferat lor. Din iulie 2008 adresa utube.com a devenit utubeonline.com, dar domeniul utube a ramas in continuare in posesia Universal Tube.

Si dupa youtube.com si youplay, si youcome, si youpay, youpray, youdrink, curand yourule.com.

Un comentariu:

DAnutz spunea...

exista si e pe bune...
www.youporn.com :D