joi, 27 ianuarie 2011

RoBotzi


Nu am putut sa ma abtin si sa nu scriu despre acest filmulet, pentru ca parca prea putini au auzit de el :D
Pe Youtube citesc ca vin de pe canalul Creative Monkeyz deci ma gandesc ca ei l-au produs. Oricum e foarte simpatic sa stiti! BRAVO :D
Acum despre filmulet, pai se pare ca el este primul episod (pilot cum se mai cheama) dintr-o serie "mini mega serialul animat pastilos (scurt si la obiect): RoBotzi"
Asa ca aici in primul episod avem 2 robotei pe MO (primul robot cu burta - ruginit pentru ca bea) si pe F.O.C.A. (fabricat original cu aluminiu).
Creative Monkeyz ne propun si un "scurt istoric: Cei doi sunt primii roboti (de talie mica) fabricati in Romania. Dupa o scurta perioada de glorie, apar primii roboti de talie mare, iar MO si F.O.C.A sunt "uitati" intr-un depozit al INR (Institutul National de Robotica), de a carui buna functionare ei trebuie sa se asigure."

Geniaaalll, abea astept sa iasa si urmatoarele episoade. Sper sa le scoateti oameni, ca ne plac.
APAASSAAAA-LLLL :))))
PS: mai jos gasiti si textul desenului :D

RoBotzi episodul 0


MO: ce faci F.O.C.A. ?
F.O.C.A.: Nnna bine ma, uite...
MO: Ce vezi schimbat la mine?
F.O.C.A.: Aaaa, nimic
MO: Uite-te atent.
F.O.C.A.: Foarte atent.
MO: Cel mai atent.
F.O.C.A.: Aaaammm, nu.
MO: Scaneaza-ma nu fi copil.
F.O.C.A.: Nenorocitule, ce-i aia?
MO: M-am tatuat conserva de floci imbecila legata la priza ce esti cu ma-ta.
F.O.C.A.: Si ce satana e aia?
MO: Ala. E cel mai tare tatuaj din lume!
F.O.C.A.: Da mediocrule, da' ce reprezinta...
MO: Un BUTON.
F.O.C.A.: Genial, sa-mi bag .....
MO: Apasa-l!
F.O.C.A.: Aaaaa nu...
MO: Apasa-l, apasa-l apasa-l apasa-l apasa apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l, .......apasa apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l apasa-l, ......apasaaaa-l, apassaaa-l, apassssssa-l. Apasa-l.
..........................................................
F.O.C.A.: Te caci pe tine cu stropi
..........................................................
MO: Apassaa-l!

-----------za end--------------

Lately Update

RoBotzi episodul 1


MO: Ce faci F.O.C.A.?
F.O.C.A.: Nna bine ma uite...
MO: In numele lui Trompi, ce satana ai acolo?
F.O.C.A.: Faceam curat si am gasit o sticla de Chateau La Fitte din 1787.
MO: Siii, pune-mi o halba.
F.O.C.A.: Mediocrule, asta nu-i sifon, se degusta nu se bea de sete.
Voce: Aaau, ma doare'n pu...
MO: Sii, pune-mi un shot.
F.O.C.A.: Aaaa, nu.
MO: Te rog dulce ca o savarrina.
F.O.C.A.: Nu, ca tu te-mbeti instant ca nessu', alcoolic anonim. Si dup-aia nu mai scap de tine.
MO: Haai mai "lopitaule" mascat, ca nu ma imbat dintr-un shot.
F.O.C.A.: Juri?
MO: Sa mi se arda sursa.
F.O.C.A.: Un singur shot?
MO: Singur, atat de singur.
F.O.C.A.: Nnna...
...........................................................................................................................
MO: F.O.C.A., F.O.C.A. Tu stii de ce beau io?
F.O.C.A.: De ciuda.
MO: Da, da. Da da mie nu mi-e ciuda ca-s eu suparat, mie mi-e ciuda ca-s altii fericiti.
...........................................................................................................................
MO: Sa mi se arda sursa!

-------------za end------------------

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Cand eram mic...

Ai timp? Daca nu ai timp revino cand ai, dar eu sincer sper sa ai si chiar am sa te rog sa iti iei 20 minute si sa te intorci cu mine acum ceva ani, cand stresul nu era un termen atat de des intalnit ca in zilele noastre, sa te bucuri de momentele traite.
Pentru ca eu sunt intr-o perioada in care muzica "is the one that rulz over me" si pentru ca asta e blogul meu, acest articol va fi cu si despre muzica.

Eu ascult muzica in functie de anotimp, astfel incat iarna de la mine din casa rasuna doar colinde si muzici de Tudor Gheorghe (in general muzica romaneasca), primavara incepem cu pop rock sau chill house, vara muzica de sezon de vara/soare/mare (din categoria tutz tutz) iar toamna norah jones si maria mena (si alte feluri de jazz)

Insa chiar daca suntem in plina iarna, muzica de acum, de aici va fi muzica veche, melodii pe care nu le-am mai auzit de multa vreme si care mie imi trezesc amintiri din cea mai frumoasa perioada a vietii mele - copilaria.

Aaron Neville, marele "singer" de American Soul si R&B este unul dintre pasiunile primilor mei anisori. Nascut in 1941 (si pare-se inca in viata) ne-a fascinat anii cu melodia "Don't know much" impreuna cu Linda Ronstadt.

daca v-am trezit interesul, mai multe despre artist si alte melodii memorabile aici.

Intamplator l-am ales pe Cliff Richard, nu stiam despre tineretile lui, doar minunata lui melodie "Some people" din 1987, pentru ca acum sa aflu ca s-a nascut in India, India Britanica ce e drept, dar oricum....India :D (how cool is that)
Ce faceam eu pe melodia asta? Pai imi amintesc doar una din minunatele excursii pe care le faceam cu masina prin vechea "patrie" si peisajele mirobolante pe musica lui C. Richard "Some people"....ce vremuri frumoase...


Varianta afisata mai jos nu e originala, dar asta e cea care o ascultam eu, mai ales la petrecerile de la scoala, mai apoi la liceu samd. Originala "Itsy bitsy teeny weeny" ii apartine lui Bryan Haland si a aparut in 1960 (loooong agooo). Eu insa imi amintesc cu mai mare drag si nostalgie varianta Bombalurina.



Melodiile de mai jos a aparut in 1990, respectiv 1994 in "regia" celor de la Erasure (va mai amintiti Erasure :D ) si se cheama Blue Savannah si "Always". Poate dupa nume nu va amintiti de ele, dar sigur le stiti. Oau ce mai cantam si zburdam prin casa cand ascultam melodiile astea.




Ia sa vedem cine isi aminteste de YES. Melodia "Owner of a lonely heart" din 1983 a facut furori. Eu practic m-am nascut pe melodia asta :))), iar cand am ajuns acasa Europa FM o difuza in draci. Cum sa nu o iubesti. Da chiar, tu ce faceai pe vremea lui YES-Owner of a lonely heart?


Chris Isaak a aparut pe lume in 1956, dar "in calea mea" a iesit abea in 1989, ca a scos geniala melodie "Wicked game". Pratic aveam un an atunci (in 1989) si beam lapte gris din biberon in timp ce ai mei dansau pe muzica lui. Imi amintesc totul perfect :D


Si iata-i si pe batranii nemti Alphaville, aparuti in 1980, care au facut furori cu melodiile lor, mai ales Big in Japan. Insa ce am ales acum este "Forever Young" o muzica pe care am sa o ascult cu cea mai mare placere la 70 de ani.


Iar pentru cei care au dat pe spate cand au auzit macar una dintre melodiile de mai sus, iata o lista cu alte muzici cu care ma rasfatam (gratie europa fm), cand eram mic, langa o statie mare cu pic-up si radio, cu niste casti imense de digei pe urechi (mai mari decat mine chiar) ca sa nu trezesc vecinii de la bloc cu familia melomana pe care o aveam.

CC Catch - Cause you were young

Bonnie Tyler - It's a heartache

Smokie - Have you ever seen the rain

Ace of Base - All that she wants

Shakespeare Sisters - Stay (vai si ce videoclip auuuu)

LondonBeat - I've been thinking about you

Fine young canibals - She drives me crazy


Ca destainuire pe care va rog sa nu o mai spuneti nimanui, inchipuiti-va ca tata ma invatase sa inregistrez casete dupa muzica de la Europa Fm (pe acea statie imensa de care va povesteam), asa ca familia noastra era mereu pregatita de petreceri cu cea mai buna muzica pentru ca le aveam pe toate :D

Alte sugestii? Oricine?

joi, 6 ianuarie 2011

Eat Pray Love

Now you can imagine why I have chosen this movie to write about...Of course you can. Self Discovery.
The art of living a simple, peaceful and happy life by 3 facts. Eating, praying and loving.
So here we have Liz (Julia R) after an unhappy marriage who decides to make a change, therefore going to discover the world. She makes her spirit happy by eating the delicious foods from Italy, praying in the most spiritual land, India, and in the end living a peaceful love story in Indonesia.

Is it possible? Well it seems it is because the movie is based on a real story, real life facts that made someone happy one day. Elizabeth Gilbert, the writer of the book Eat pray love in 2006, told her story, a self discovery story after her hard divorce. The story where she would travel around the world alone, learning an important lesson in each corner. So in one year, Elizabeth Gilbert found her balance in a journey where she enjoyed life by eating, finding her spirituality and praying and balancing everything with a love story.

Eat.
"I felt so guilty, I have been in Rome for 3 weeks and all I've done is learn a few Italian words and eat"
"Sono sola...molto sola" (Liz)

Pray.
"Here's the deal, you're going to stay here until you forget yourself, you hear me? Everything else will take care of itself"
If you could clear out all the space in your mind, you'd have a doorway, and you know what the universe would do? Rush in. Then everything else will take care of itself" (Richard from Texas)

Love.
"You don't need a man Liz, you need a champion"
"Right here is perfect balance, right at meeting of heaven with earth" (Ketut)
"Sometimes when you set out in the world to help yourself, you end up helping tutti" (Liz)

Now after all this, it's time to see the movie, and get ready for your own adventure.