luni, 28 iunie 2010

We live in a beautiful World-Coldplay

Traim intr-o lume minunata si ne place asta. Lasand deoparte politica si economia, aducand in calcul mediul inconjurator, frumusetile naturii si tot viul care ne inconjoara, realizam ca traim intr-o lume minunata. Realizam, da?

Ti se intampla sa te uiti pe fereastra, de acasa, din autocar, din masina si sa iti pierzi privirea in intregul care te inconjoara? Ti se intampla sa traiesti o emotie speciala cand vezi doi pisoi jucandu-se pe strada, sau un lan imens de floarea soarelui in miezul lunii august, sau doi batranei tinandu-se de mana, sau oceanul care se intalneste cu cerul intr-o seara cu luna plina?

vineri, 25 iunie 2010

Viata in Asia - povesti de suflet de la zeci de mii de km departare


Sonia Oprean (1 an in Filipine-management internship)
Noi suntem calatorii. Nu suntem niste oameni care strabat niste continente cu pachete de turism, care stau in hoteluri de 5 stele, viziteaza monumente si checkuiest lista de obiective turistice. Noi calatorim cu mintea si sufletul, iubim diversitatea si ea ne iubeste pe noi. Intr-o zi am decis, am pasit in avionul cu destinatia Filipine. Mi-am dorit sa plec in eXchange ca sa ma descopar, sa ma indrept spre libertate si noi provocari. Mi-am dorit sa vad lumea cu alti ochi. Astazi ma intreb daca ar fi existat alt loc pe glob care sa imi ofere mai multa nebunie, controversa, si culoare decat minunata tara insula. Am condus o echipa de oameni in realizarea unei companii din nimic, arhitecti, avocati, constructori, economisti. Ma intrebam atunci ce incredere au avut acei oameni sa ia un total strain sa le coordoneze afacerea. Traiesc cu onoarea de a ridica o companie de la 0. Am avut privilegiul sa invat de la filipinezi despre demnitate si incredere, despre antreprenoriat si coordonare. Ba mai mult decat atat, am trait cu extraordinarii oameni filipino, le-am descoperit tara si obiceiurile, m-am bucurat de oceanul lor si am trait alaturi de ei momente unice.


Oana P (6 luni in India-marketing si vanzari)
Imi amintesc cu sufletul la gura de primul pas pe taramul indian. Era o zi torida de septembrie, vreo 40 de grade afara si o temperatura uscata de mi se ingreuna gatul doar cand trageam o gura de aer. Am trait si muncit in India jumatate de an. A fost experienta vietii mele, am trait o poveste pe care o vedeam doar in filme. Locuinta si locul de munca le aveam in centrul Indiei, in orasul Nagpur cu o populatie de 4 mil de locuitori. Am lucrat in marketing si vanzari si am avut onoarea sa cunosc viata simpla si pura a indienilor traditionali, usor conservatori dar curati la suflet. Traditia si obiceiurile locului mi le-am insusit chiar dupa prima luna. In jumatate de an am trait cele mai intense sentimente care le poate trai un om cu mintea si sufletul deshis. Sunt bucuroasa si mandra de experienta mea, dar totodata nerabdatoare sa o retraiesc.


Iunia P (1 an in Singapore-management internship)
Atrasa de mica de farmecul si culorile Asiei, am aterizat pe taramuri singaporeze in ianuarie 2008, pentu ceea ce eu credeam ca va fi o experienta de un an intr-un internship. Au trecut 2 ani jumate si sunt inca aici, pentru ca nu ma pot desprinde de locurile acestea speciale si pline de farmec si suflet. In acesti doi ani jumate am avut ocazia sa traiesc in Singapore si China si sa calatoresc in tari precum Malaezia, Indonezia, Filipine, Laos, Vietnam… Ce am invatat in Asia? Ca oricat de diferiti sunt oamenii (in ceea ce priveste rasa, cultura, traditii, istorie) intr-un final ceea ce ne leaga e mult mai puternic, si anume faptul ca suntem cu totii fiinte umane, cu aceleasi tipuri de dureri si bucurii. Faptul ca atunci cand iti doresti cu adevara un lucru, el iti va iesi in cale. Faptul ca a fi bun cu cei din jur fara a astepta nici o recompensa e printre cele mai minunate lucruri pe care le poti face in viata. Faptul ca viata noastra e ca o carte, si la sfarsitul fiecarei zile mai scriem o pagina care apoi nu mai poate fi stearsa niciodata. Faptul ca atunci cand esti jos, in fundul prapastiei, se vor gasi mereu oameni sa-ti intinda o scara daca si tu le-ai intins o mana cand a fost cazul. Faptul ca e mai important sa dai tu primul, in loc sa astepti sa primesti primul si sa dai in schimb. Faptul ca orice experienta ai intr-un anumit moment e experienta de care ai nevoie atunci. Asia mi-a schimbat viata!


Deea R (3 luni in Malaezia voluntariat)
De mica imi doream sa merg intr-o tara si sa fiu voluntara undeva,sa simt ca ajut efectiv la ceva; dar nu prea stiam eu cum sa ajung sa fac asta. AIESEC mi-a oferit aceasta oportunitate, asa ca prin programul de Exchange am ajuns in Malaezia, Asia, voluntara la un oferlinat – acolo am petrecut 2 luni minunate care m-au schimbat si nu cred ca le-as putea egala cu ceva, sau poate cu alte 2 luni in care as mai merge o data in Asia desi nici o experienta asiatica nu e la fel. In Malaezia exista 3 mari culturi pe care le poti simti fara sa paraseste tara; si anume: cultura traditionala din Malaezia (sunt toti musulmani, insa difera mult de cei din Orientul Mijlociu de exemplu prin traditiile sale), cultura hindu (cu multe influente colorate din India) si cultura chineza (de la mancare la stilul de lucru, se potriveste totul). Am avut ocazia sa calatoresc, sa gust din fiecare parte a vietii de acolo, de la plimbari prin modernele Mall’uri si Petronas Towers in Kuala Lumpur la baie cu elefantii intr-un rau, de la o plimbare prin jungla (canopy waling) pana la suisul pe cel mai inalt munte de Asia de Sud-Est (Mt.Kinabalu), de la renumita Moscheea Albastra din Shah Alam pana la piata de noapte din Kota Kinabalu, Borneo. Am trait din plin fiecare experienta pentru ca asta e supriza pe care ti-o ofera Asia.

miercuri, 16 iunie 2010

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume

Oare e chiar atat de greu? Oare chiar nu avem puterea sa realizam ceva cu lumea care ne inconjoara, cu mediul in care traim, cu viata pe care o iubim?
NU e greu deloc, e demonstrat ca oamenii au puterea sa schimbe, insa trebuie sa isi doreasca.
Suntem lasi sau nepasatori, alta explicatie nu exista. Sa fii las e trist, dar sa fii nepasator e chiar rusinos.



Be the change you want to see in the world: http://ro.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi

sâmbătă, 12 iunie 2010

Lady Gaga - ALEJANDRO (original video)

Pana acum 10 minute eram satula de melodia asta, pentru ca am ascultat-o pana la epuizare de cand mi-am downlodat albumul de pe net. Era altfel decat ce am auzit la ea pana acum, si imi imaginam o pveste din anii 70, o romanta pierduta intr-o zi de mai. Insa nu ma asteptam nicidecum sa inceapa sa fie difuzata si la radio, ca sa nu mai spun videoclip. Si ce videoclip! E clar ca Lady Gaga va continua sa surprinda no matter what and where. Trebuie sa recunosc ca simt ca o iau de la inceput. Ador melodia once again si sunt de-a dreptul in extaz, what can I say.

luni, 7 iunie 2010

Let's do it Romania!

Nah ca am facut-o si pe asta!
A fost interesant, am adunat cativa saci buni de gunoaie, care mai de care mai mirositoare si mai ciudate. De la rasnite de cafea si bigudiuri, pana la botosei si prezervative. Funny a fost cand am inceput sa ne cunoastem voluntarii intre noi si faceam intrecere cine ce ciudatenii gaseste. Trebuie sa recunoastem ca cea mai tare a fost fata cu sacul de ceapa, care ne-a taiat pofta de mancare pentru urmatoarele cateva ore.
Ce ciudat si scarbos sa scrii despre felurile de gunoaie care le poti gasi la o margine de padure. Mie sincer mi se pare si mai ciudat si scarbos, ba chiar trist ca oamenii se pot lipsi de astfel de materiale intr-un asa spatiu, o margine de padure, unde chiar ei impreuna cu ai lor copii isi pot petrece timpul liber.
Zona afectata unde am curata a fost padurea verde, respectiv la ocolul silvic in spate la zoo. Interesant e ca unele gunoaie erau extrem de proaspete, iar singurii oameni de pe acolo erau chiar paznicii de la ocolul silvic... Hmm, ciudat nu?
Cam asta a fost exprienta Let's do it Romania din 5 iunie. Sunt curios ce va fi in 25 septembrie?