joi, 25 februarie 2010

23. Explore the World

* Check out the opportunity of a lifetime!

* Live a life-changing experience in 4 of the most powerful cultural heritages of the world!

* Explore the World with AIESEC!

Sign up on www.aiesec.ro

miercuri, 17 februarie 2010

22. Tu Hi Haqeqaat-You are the only truth

Muzici de suflet.
Tu Humsafar, Tu Humkadam, Tu Hamnava Mera...



English Lyrics:

Tu Hi Haqeeqat, Khwab Tu
You are the truth and the dream

Dariya Tu Hi, Pyaas Tu
You are the river, and thirst

Tu Hi Dil Ki Beqarari, Tu Sukun Tu Sukun
You are the restlessness of my heart, also the comfort

Jaun Mein Ab Jab Jis Jagah, Paun Mein Tujhko Uss Jagah
Wherever I go, I find you there

Saath Hoke Na Hoon Tu Hai Roobaru Roobaru
Whether you are with me or not, you are always in front of me

Tu Humsafar
You're my soulmate

Tu Humkadam
You're my companion

Tu Hamnava Mera
You're my friend

Aa Tujhe In Bahon Mein Bharke, Aur Bhi Karloon Main Kareeb
Come, by taking you in my arms, I will make you more closer to me

Tu Juda Ho To Lage Hai, Aata Jata Har Pal Ajeeb
When you are apart, I feel every moment strange

Is Jahan Mein Hai Aur Na Hoga, Mujhsa Koi Bhi Khushnaseeb
There can be no one in this world luckier than me

Tune Mujhko Dil Diya Hai, Mein Hoon Tere Sabse Kareeb
Because you gave me your heart, I am the closest to you

Mein Hi To Tere Dil Main Hoon
I am in your heart

Mein Hi To Saason Mein Basu
I am in your breath

Tere Dil Ki Dhadkano Mein, Mein Hi Hoon Mein Hi Hoon
Its me and only me in your hearbeats

Kab Bhala Ab Yeh Waqt Guzre, Kuch Pata Chalta Hi Nahi
I don't feel the time pass by

Jab Se Mujhko Tu Mila Hai, Hosh Kuch Bhi Apna Nahi
Since I met you, I am not aware of anything else

Uff Yeh Teri Palkein Ghani Si, Chav Inki Hai Dilnasheen
The shadow of your rich eyelashes is beautiful

Abb Kise Darr Dhoop Ka Hai, Kyunki Hai Yeh Mujhpe Bichi
As that shadow is on me, I'm not afraid of sun

Tere Bina Na Saans Loo
I won't breath without you

Tere Bina Na Main Jiyu
I won't live without you

Tere Bina Na Ek Pal Bhi, Reh Saku Reh Saku
I can't bear even a single moment without you

duminică, 14 februarie 2010

21. To be or not to be an @ Experience

Ma tot gandesc, si ma invart si iar ma gandesc. In mod normal tinerii de varsta mea care pleaca in astfel de tari, sa exploreze lumea, diversele culturi, limbi an so on, au parte de experinte total diferite de a mea. De ce mie mi se intampla mereu altfel decat celorlalti? De ce nu pot fi si in aceeasi oala? Acum 2 zile am realizat de ce, in timp ce eram intr-un magazin de sucuri naturale (asta inseamna 2 indieni in strada care storc fructele in aparate, le toarna in pahar si iti dau sa bei). Stand pe scaun in asteptarea comenzii-suc de pepene rosu, am vazut 2 "foreigners", probabil erau englezi, care au intrat si ei sa bea un suc in cultura indiana. Fata, o blonduta cu o fata atat de blanda, se uita fascinata, dar absolut fascinata, cum indianul taia fructele cu asa usurinta, le invartea intre degete, baga in aparat, pac pac (vb lui Korek) si iesea sucul in 2 timpi si 3 miscari.
Eu?? Eu deja sunt arhi obisnuita cu acestea si multe altele. Asta e principala diferenta intre experienta mea si cea a altor vizitatori. Eu am devenit cumva "localnic", pentru ca eu efectiv traiesc cum traiesc ei, nu am parte de acea viata internationala precum alti trainee veniti in India. Mananc cu mana, traiesc in conditii ca ale indienilor de rand, nu am facilitatea de apa calda (pentru ca destul de lux sa ai apa calda la robinet aici), mananc exact ce mananca ei, am inceput sa ma acomodez cu obiceiurile lor din ce in ce mai tare iar pana acum o luna cand mi-am achizitionat internetul portabil auzeam limba romana poate doar o data pe saptamana, in rest doar engleza dar mai ales hindi. Ideea este ca in aceasta experienta a mea eu traiesc printre dar mai ales ca indienii, in schimb altii nu au parte de asa ceva. Conditiile de regula sunt de cat de buna calitate, pentru ca trainee sa se simta cumva ca acasa, sa aibe toate conditiile, sa nu le lipseasca mai nimic. Mie imi lipsesc multe, dar culmea ca e in regula. Mi-a luat cam 5 luni sa realizez asta, pana acum ma simteam chiar frustrata de ce eu nu pot sa calatoresc, de ce nu pot sa merg in 100 de locuri, sa vad temple si constructii fabuloase si zone si animale si cate si mai cate. Eu sunt la lucru in schimb 10 ore pe zi, ceea ce din nou face parte din nou din cultura indiana trebuie sa stiti, munca peste limitele bunului simt. Dar din nou, e in regula, sau cel putin a devenit in regula.
Oare devin indianca?!?!?
O experienta schimbatoare de viata, de idei si conceptii, aceasta jumatate de an in India.

marți, 9 februarie 2010

20. Indian wedding

Ei bine sa vezi o nunta indiana e ceva.... de nepovestit. Trebuie vazut, nu merge altfel. Dar acum facem o exceptie, unde eu va povestesc dar pun si poze sa fie cat mai "de imaginat".
Duminica 7 Feb a fost ziua nuntilor pentru mine. Am asistat la 2 ceremonii, prima, o nunta de zi a verisorului unei colege de servici, iar a doua o ceremonie de seara, receptia de dupa nunta a Sefului de Administratie Interna din companie.
Iar acum o luam treptat. Nunta la indieni dureaza de la 1 la 7 zile, depinde de situatia financara a familiei. Dar pasii care se urmaresc sunt aceiasi. Ce e mai impresionant intr-o ceremonie de nunta, la asta am asistat eu (norocoasa ce sunt :P). Am sa-l numesc alaiul nuntasilor, in indiana avand denumirea de "bharat".







Bharat este ceea ce se vede mai sus, respectiv alaiul format din rude, prieteni respectiv familia mirilor care se deplaseaza pe strada, de la casa mirelui pana la locul ceremoniei. Fanfara nu lipseste, tobele si trompetele scot oamenii din casa, anunta ca o nunta se petrecete deci "haideti sa vedeti". Din loc in loc alaiul se opreste si lumea incepe sa danseze in fata mirelui, care priveste totul de undeva de sus...de pe cal. Da. Mirele merge calare pe un cal alb in tot acest timp, infasurat pe cap cu un batic, la fel ca toti barbatii care participa la ceremonie de altfel. In drum ne-am oprit la un templu, unde mirele si familia au intrat, s-au rugat, apoi ne-am continuat drumul.



In aceasta parte a ceremoniei mireasa lipseste, ea apare doar cand alaiul ajunge la destinatie, respectiv o sala mare plina cu scaune si saltele, locul unde se va intampla nunta propriu-zisa. La intrare esti intampinat cu flori si orez. Inauntru femeile se aseaza pe scaune intr-o parte a salii iar barbatii pe jos pe saltele in alta parte a salii. Mirii se aseaza pe o canapea in fata tuturor pe o scena improvizata.







Aici toata lumea urca pe scena, le ureaza tot binele mirilor, fac poze dupa care urmeaza partea mult asteptata...masa. Nu va inchipuiti ca se duc toti se aseaza la masa si mananca. Nu. Masa se ia la etajul urmator si consta intr-o sala la fel de mare ca cea de ceremonii cu multe cratitze pe margini de unde te servesti cu ce doresti si stai si mananci. IN PICIOARE. Nu sunt mese, nu sunt scaune, doar mancare pe margini si un colt cu butoaie cu apa si pahare. In mijloc e multimea de oameni cu farfurii in mana care se bucura de bunatatile indian, south indian sau chineese.

Un lucru am sesizat in aceasta nunta, mireasa. Privirea femeii era adesea in jos, nu se uita la oamenii care urcau sa le ureze toate cele bune, dar mai ales nu privea barbatii. Nu zambea prea des si nu se uita in sala, nici macar in camera care ii fotografia incontinuu.

Iar acestea fiind spuse trecem la a doua nunta, adica receptia nuntii, cu incepere de la orele 19.00. O gradina mare cu o scena intr-un capat unde la fel ca mai sus, stateau nuntasii. Toti invitatii mergeau sa le ureze bine iar apoi se indreptau catre mesele cu mancare. De fapt astfel de receptii sunt doar pentru socializare. Oamenii servesc mancare si povestesc. Apoi pleaca. Nimic mai simplu. Dar desigur paradele de sari si costume colorate nu lipsesc in nunti. La aceasta receptie am purtat (pentru prima oara in India si in viata) SARI, acel material pe care il infasori in jurul taliei. Ceva mai traditional ca aceasta imbracaminte nu vad, mai ales pentru femei. M-am simtit asiatica, m-am simtit indianca, si m-am simtit chiar foarte bine si comfortabil in el.





Ma simt privilegiata sa fiu aici si sa vad ceea ce vad zilnic. Am intampinat si inca intampin si greutati dar incerc cu tot sufletul sa trec peste ele si caut puterea sa raman doar cu frumosul acestei experiente si culturi.
"Incredible India" experience, aproaching the end..

luni, 8 februarie 2010

19. Explore the World Program




Vrei si tu? Ei bine acum ai sansa. AIESEC Romania a lansat programul "Explore the World".
Ce trebuie sa faci? E simplu. Intri pe site-ul www.aiesec.ro si gasesti toate detaliile.
Unde poti sa mergi? Turcia, India, China, Germania sunt tarile partenere ale acestui program. Daaar ce e incredibil e faptul ca AIESEC are sedii in 107 tari de pe glob, ceea ce inseamna toate continentele existente. Astfel ai sansa sa mergi in orice tara in care exista AIESEC.
Ce faci acolo? Programul "Explore the World" iti ofera internshipuri de dezvoltare pe urmatorele arii: Turcia: marketing, management, finance and business administration, China: profesor de limba engleza, India: marketing, management, finance, audit, business administration, Germania: marketing, management, finance, buisness administration.






miercuri, 3 februarie 2010

18. Haine indiene

Una dintre trasaturile culturii indiene sunt desigur vesmintele. Hainele pe care le poarta femeile indience sunt de o frumusete deosebita. Culorile atat de vii si diversificate iti iau privirea iar modul in care sunt asortate duc la o adevarata placere vizuala (ca sa nu spun orgasm vizual:)))
Femeile poarta ceea ce se cheama SARI (SAREE, SHARI), o bucata de material infasurata in jurul taliei, unde un capat se pune peste umar, acoperind bluza. Bluza nu este una oarecare, ci scurta pana sub sani, cu diverse modele de decolteu (in spate sau in fata)

Un alt tip de imbracaminte este (destul de cunoscutul) Salvari Suit, termenul de salvari fiind cunoscut si la noi (acei pantaloni largi care atarna). Costumul consta intr-o bluza lunga pana deasupra genunchilor, o pereche de pantaloni fie salvari (cei largi) fie ciuridar (stramti-gen iegar) si o esarfa care va acoperi zona pieptului, cu marginile lasate pe spate peste umeri.

Costum salvari mi-am achizitionat pana si eu, cu ciuridari si cu salvari. Arata cam asa :D

Sari am sa port curand, pentru ca next stop eee.......AN INDIAN WEDDING :)

marți, 2 februarie 2010

17. Jumatate de an in India prin AIESEC Timisoara

Unii stiu altii afla acum, sunt in minunata si apasatoarea tara numita India pentru jumatate de an. Trebuiau sa fie 10 luni dar datorita conditiilor nefavorabile, sederea mea aici s-a scurtat la 6 luni. Cum am ajuns aici se intreaba unii, in timp ce altii stiu intreaga poveste si intregul proces. Ei bine prin organizatia studenteasca numita AIESEC Timisoara, respectiv programul nostru de Exchange, program care iti permite sa iti alegi un internship in orice tara de pe glob in care exista AIESEC. Si trebuie sa stiti ca AIESEC exista in peste 100 de tari, ceea ce face paleta de optiuni destul de larga, fie ASIA, AMERICA, AFRICA sau EUROPA. Si dragi cititori, sa stiti ca exista AIESEC si in Zimbabwe :)). http://aiesec.org/cms/aiesec/AI/contactus.html
Restul pe Romania Pozitiva si pe urmatoarele postari de pe blog.
http://www.romaniapozitiva.ro/romania-internationala/6-luni-in-india-prin-aiesec-timisoara/