luni, 16 noiembrie 2009

7. Vaca sfanta

Da domne. E plin de vaci aici.
Oriunde mergi, in fata magazinelor, pe strazi printre masini, in fata casei, pe trotuar, oriunde. Vacile sunt sfante pentru cultura indiana, de aceea nimeni nu le maltrateaza, bruscheaza, omoare, sa nu mai spun manance.

Primele ore in India, respectiv Delhi, am mers cu masina de la o cazare la alta. Iar la semafor, in fara masinii era o vaca linistita care astepta parca verdele sa mearga mai departe, inconjurata fiind de masini. Am intrebat-o pe fata care m-a condus daca animalul apartine cuiva sau pur si simplu umbla asa de nebun prin oras? Mi-a spus ca vaca e absolut libera, azi e la semafor, maine e in cealalta parte a orasului, explorand meleaguri noi. Interesant m-am gandit.
Acum 3 dimineti, pornind fericita spre servici, m-a intampinat in fata portii o balega cat casa, proaspata, parca lasata special sa calci direct in ea :)) N-am calcat-o si am purces spre destinatie. Mai interesant e ca balega e si azi acolo, nimeni din cladire nu s-a sinchisit sa o adune, mature, dea deoparte sau ceva de genul. Sade acolo, uscata...asteptand...
Acum cateva zile, in ziua mea libera, am iesit din casa spre cumparaturi. Dupa jumatate de ora am revenit, iar strada era plina de vaci care sedeau calme in fata fiecarei porti, jumatate adormite. Privelistea...cam asa:

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

6. Cricket: Australia vs India


Un joc pe care din pcatate nu prea l-am inteles, dar la fel ca la fotbal, o gramada de oameni alearga dupa o bila in acest caz. Am participat la meciul de cricket dintre Australia si India pe cel mai mare stadion din centrul Indiei, VCA Stadium in Nagpur. 8 ore de cricket, 8 ore de chpsuri si apa si popcorn pe un stadion unde atmosfera e cumva de nedescris. Indienii sunt ahtiati dupa cricket. Fac o galerie mai ceva ca la meciurile lu Poli. La fiecare punct al gazdei, tot stadionul era in picioare, tipau, urlau, cantau si dansau. Din cand in cand apareau spoturi muzicale care ii innebuneau de-a dreptul pe participanti. A fost o experinta inedita, obositoare in acelasi timp si sa nu mai spun plina de praf. Am inghiti la praf cat pentru un an de zile. Acum umblu doar cu esarfa pe fata pe strada si cu nasul acoperit.
Ca sa fie mai clar, totul arata cam asa:









Macar acum stiu la ce sa ma astept cand mai avem activitati de genul....

Ah si un lucru extraordinar care mi s-a inatamplat saptamana asta....dimineata m-a intampinat o maimuta, cand am iesit din casa. :)) A fost nemaipomenit, prima maimuta live din viata mea. Statea agatata de pervazul vecinilor de la etajul 1, iar cand am iesit din casa a aterizat pe acoperisul de deasupra usii noastre si s-a topait pe gard apoi in curtea vecinilor de vizavi. A fost un moment de neuitat care abea astept sa mi se intample din nou.