miercuri, 29 aprilie 2009

Internetul pentru varstnici

E furat de pe blogul lui Cosmin, http://www.subtire.com/2009/04/22/chiar-si-dupa-26-ani-internetul-tot-arunca-cate-o-bomba-care-te-face-sa-te-indragostesti-din-nou-de-el/, sper sa nu ma injure dar e genial mosulica. Unii oameni chiar si de varsta a treia vad in internet o metoda extraordinara de a face timpul sa treaca. La fel este si domnul din filmulet sub denumirea de adarem, care adora internetul, youtube si muzica dupa cum urmeaza..

luni, 27 aprilie 2009

The Show

Lenka - The Show



Stabilita in Australia, actrita Lenka Kripaca iesit in atentia melomanilor cu piesa "The Show", o combinatie de catchy pop cu alte influente de world music. Melodia a fost folosita in mai multe reclame, cea mai de seama cea pt jeans de la OldNavy (magazine ale Gap.Inc)

miercuri, 22 aprilie 2009

Machiaj de vara - summer make-up

Summer is near. Cred ca toata lumea s-a saturat de iarna si frig si asteapta cu nerabdare sezonul rochitelor si culorilor deschise. Desigur asta nu inseamna ca iarna te imbraci doar in negru, insa inseamna ca vara te imbraci doar in culori vesele :D
Dar sa nu uitam machiajul, care la randul sau trebuie sa fie in ton cu persoana care il poarta, cu imbracamintea, tenul si desigur preferintele celei in cauza.



Am ales cateva tipuri de machiaj in functie de culoarea pielii si par. Daca gasiti util acest articol sa tineti cont de machiaj doar in cazul in care va regasiti cu trasaturile sau culorile de ten sau par din poze. Nu considerati ca v-ar sta bine cu galben daca sunteti roscate sau brunete.




Dar cum imi aleg machiajul ideal dintr-o multime de idei? Orice imagine vezi si iti place nu considera ca ti-ar sta bine si tie.
Inainte de alegerea uneo culori pentru ochi, buze, obraji, ai grija ca acestea sa se potriveasca culorii tenului. Dupa o iarna inghetata, pielea ta are nevoie de ingrijire cremoasa :) Nu aplica nimic (fond de ten, pudra, fard de pleoape) pe un ten uscat, nu inainte sa il hidratezi cu crema.
In zilele toride de vara nu ezita sa folosesti machiaj cat mai deshis, mai ales pe timpul zilei. Galben, roz, turcoaz, portocaliu, sunt alegerile ideale pentru zilele insorite. Desigur odata cu lasarea serii, in cazul unei iesiri in club, petreceri in aer liber culorile stridente sunt mai mult decat binevenite. Dupa lasarea noptii nu ezita sa transformi machiajul dulce de zi intr-unul fierbinte de seara. Astfel portocaliul se tranforma in rosu, turcoazul in albastru inchis, galbenul in verde strident.
Obrajii trebuie sa straluceasca si ei desigur. Culoarea se alege numai in functie de culoarea tenului. Dar sa vedem concret ce combinatii se pot folosi.




Iata modelul natural, unde un ten semi deshis se potriveste de minune cu niste culori asemeni lui. Maroniu, crem, toate deschise. Pe scurt sunt culori naturale, care atentie, nu merg cu tenul alb spre exmplu. Fardul din obraz se aplica strict de-a lungul pometilor, a nu cadea prea mult spre buze.



Albastrul la albastru trage. La un ten usor bronzat, ba chiar si mai alb, la ochi albastri, cea mai buna alegere este desigur albastrul, griul. Atentie insa la obraji, la un ten bronzat cu ochi albastri blushul va fi unul spre maro, la tenul alb insa optati pentru o culoare mai rozalie. Nu va incarcati obrajii sau buzele cu o culoare care va distrage atentia de la ochi.






Bronzul se potriveste cel mai bine cu maro. Tenul expus la soare, arata minunat daca e usor aranjat cu nuante de maro, auriu, portocaliu, chiar roz inchis.



Atentie insa la machiajul de zi, a nu se exagera cu fardul de pleoape si blushul. Culorile trebuie bine intinse pe suprafata machiata, produsele sa fie de calitate, atfel in caldura, machiajul se aduna, se imprastie, ba chiar curge.



Iata cum se pot aranja culori precum galben, crem, verde, culori foarte apropiate dar care pot arata minunat daca sunt atent combinate. Pe tenul alb, un blush si ruj roz pot face furori, chiar daca ochii sunt in galben.



Atentie insa la culoarea parului. Nuante de par care ar merge cu o astfel de combinatie sunt blondul, saten inchis/deschis, aluna, inca nu roscat/rosu sau brunet. Pentru par rosu-portocaliu incercati albastru pal, maro deschis, portocaliu, dar atentie la culoarea ochilor.



Tenul alb arata perfect daca e combinat cu un ruj rosu, sau orice alta nuanta apropiata. Putin roz/ros in obraji si putin din aceeasi nuanta si pe pleoape rezulta un machiaj ideal pentru zilele insorite de vara.





Pentru noptile cu petreceri machiajul obligatoriu va fi mai strident in comparatie cu cel de zi. Culorile pale se tranforma in ceva strident, dar atentie, a nu se incarca atat ochii cat si buzele cu nebunia de culori.

Daca buzele sunt rosii, ochii se vor contura cu un simplu tus, fara alte adaugiri. In cazul in care ochii vor fi machiati cu o culoare stridenta, buzele vor ramane usor ascunse, un simplu gloss fiind suficient. Si cine e un exmplu mai bun daca nu albeata de Gwen Steffani :D


In concluzie, nu ezitati sa combinati culorie. Folositi-va imaginatia si incercati diferite amestecuri si combinatii mai ales la machiajul ochilor.





Cam atat despre machiajul de vara. Nu uitati sa va potriviti mereu machiajul cu tinuta, tenul si parul. Neaparat.

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Filme de vizionat 6

Dupa o perioada buna de vizionat filme, am revenit sa impartasesc descoperirile. Sunt unele filme care pe piata romaneasca nu apar ca fiind cunoscute, dar sunt atat de bune. Spre exemplu:



S1m0ne este un film SF cu Al Pacino din 2002, cu un subiect inedit, repsectiv actrita ideala, care ii aduce personajului principal faima si bogatie, dar si nefericire la un moment dat. De ce? Nu e o actrita ca celelalte ci una virtuala, dar care face toti banii. Vedeti S1m0ne daca nu ati vazut, e minunat.





Inkheart 2008, e genul fantasy si adventure, unde personajele din carti prind viata, datorita unui tata si fetitei sale inzestrati cu un dar rar intalnit. E o poveste frumoasa, unde astepti cu sufletul la gura sa vezi ce se intampla, care te duce intr-o lume fantastica.



Insomnia din 2002, e un thriller psihologic de exceptie, cu 2 foarte mari actori Al Pacino si Robin Williams, care fac din film o nebunie totala. Will Dormer (Al Pacino), un mare detectiv din Los Angeles, este trimis impreuna cu partenerul sau intr-un orasel din Alaska sa investigheze uciderea unei tinere. Insomniile lui Dormer si vechi secrete pastrate din trecut il fac pe detectiv sa aibe halucinatii, lucru care perturba investigatia.





Inconfundabilul Madagascar are partea 2. Animalutele din oras se intorc in jungla la semenii lor si traiesc fericite intr-o armonie parca de invidiat. Nu sti Madagascar????!!? Imposibil. Sa te uiti!



Confessions of a shopaholic e productie 2009, proaspat aparuta in cinematografe. E o comedie simpatica, unde o cumparaturo-maniaca (in sensul dragut) reuseste sa-si infranga viciul, ba chiar reuseste sa faca ceva cu viata ei in afara de datorii.
PS: Iubitorii de moda sa vada filmul, imbracamintea si combinatiile sunt mortale.




Ce-ar fi sa spui mereu DA. Asta invata Jim Carey sa faca in Yes Man, o comedie din 2008 care pe mine m-a pus pe ganduri. Oare nu ar fi mai pozitiva viata cuiva daca nu ar mai refuza atatea lucruri?

joi, 9 aprilie 2009

Balci de balci la Piscani Arges


P.S. Welcome to Muntenia.

duminică, 5 aprilie 2009

Supradyn te invata cum sa te faci clescatol de gilafa

Minunat. Dupa 5 zile de boala, am revenit intre oameni, si vreau sa va arat un lucru frumos care l-am vazut intr-o sala de asteptare, inainte sa intru la medicul de familie. E un carton mare cu un joc pentru copii, de fapt indicatii cum sa-ti construiesti propria "gilafa". Scriu gilafa pentru ca asta e farmecul reclamei in sine, toate literele de R sunt inlocuite cu L.
Supradyn a venit cu ideea (sunt medicamente pentru cei care nu stiu), care mie una mi se pare geniala, si trebuie sa recunosc ca inca ma gandesc cum sa fac rost de obiectele necesare pentru a-mi construi ploplia gilafa.

Supradyn Junior

click pe imagine