marți, 19 februarie 2008

Gipsy Kings

Primul album al lor a aparut in 1982, "Allegria". Sunt numiti "Calé (Gitano) musicians" si au devenit populari in 1988 odata cu aparitia albumului "Gipsy Kings" care contine renumitele piese "Bamboleo" si "Djobi Djoba". Cunoscuti pentru minunatele ritmuri de flamenco, rumba, ba chiar balade romantice, s-au facut ascultati si placuti pana in zilele noastre.

Am descoperit o melodie minunata, se numeste "Tu Quieres Volver", este de pe albumul "Gipsy Kings" si are niste versuri frumoase foarte. Din pacate nu are videoclip dar merita ascultata.



Pentru noutati despre trupa sau istorie: www.gipsykings.com

duminică, 17 februarie 2008

Totul? despre Fericire

IN CAUTAREA FERICIRII
“Eu sunt minunea lumii”, spunea ieri trandafirul.
“Cine-ar avea curajul sa-mi faca vreo durere?”
Canta privighetoarea si repeta zefirul:
“O zi de fericire un an de lacrimi cere.”
(Omar Khayyam)

Un cuvant pe care il auzim si folosim atat de des. Dar oare stim cu adevarat ce inseamna? Oare el asa se manifesta cum crede toata lumea? Daca de fapt fericirea e doar un cuvant, iar ceea ce traim noi se numeste (citez) "iluzie". Ei si daca e o iluzie noua ne place sa traim cu gandul ca ea exista si ne face sa ne simtim foarte bine uneori. Am gasit pe net un site cu scurte definitii sau pareri asupra termenului de fericire.

Fericirea?
*Fericirea este o minge de fotbal, cind este oproape o dai cu piciorul, cind este departe alergi dupa ea.
*Fericirea este viata activa.
* Fericirea este poezia femeilor.
*Fericirea este o conditie imaginara, în trecut atribuita de cei vii mortilor, acum de obicei atribuita de adulti copiilor, si de copii, adultilor.
* Fericirea este o recompensa data celui care nu a cautat-o.
*Adevarata fericire consta în a te zari frumos în oglinda propriei tale constiinte.
Fericirea e un ideal al imaginatiei, iar nu al ratiunii.
*Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai.
*Suma totala a nenorocirilor care înca nu ni s-au întâmplat se numeste fericire.
*Fericirea este alcatuita dintr-un sir de placeri marunte.
*Fericirea nu consta în a avea mult, ci în a fi multumit cu putin.
* Fericirea înseamna sa nu ai dureri în trup si griji în minte.
*Fericirea nu este un lucru în sine - este doar un contrast cu ceva care nu este placut.
*Fericirea este sensul si scopul vietii, traiectoria si finalul existentei umane.

Care din definitii ar fi cea mai apropiata de realitate nu stiu sa spun. Eu in schimb sunt de parere ca fericirea e o stare trecatoare, provocata de ceva, spulberata de altceva, deloc constranta, care te face sa te simti bine cateva momente, zile cel mult, dar care are si urmari poate mai putin placute. Sunt superstitioasa, cred in proverbe si cred ca "dupa ras vine plans".

Things We Lost in The Fire

Am vazut un film foarte frumos in seara asta cu Benicio Del Toro si Halle Berry, care ma face sa imi dau seama ce inseamna sa ai prieteni adevarati. Indiferent de ce esti, cum esti, ce defecte sau ce calitati, ce situatie ai, un prieten adevarat nu te lasa niciodata, nici dupa moarte. Eu daca ma gandesc bine, nu cred sa am asa prieteni, sau macar unul. Sau poate am dar nu sunt constienta de el/ei. Tu ai prieteni? Prieteni adevarati?

Cat despre actori. Iti imaginezi, ei joaca un rol acolo, sufera, sunt fericiti, iar spectatorul cand ii vede, traieste odata cu ei, totul, suferinta, bucuria, necazul chiar si pierderea unui om drag. Cred ca lumea ar fi extrem de monotona fara filme, fara muzica (apropo, muzica din film e geniala), fara dans, trairi si fara sentimente. Suntem niste norocosi. Trebuie sa realizam si sa apreciem asta.

Iata cateva secvente din film, pentru ca despre el era vorba. Sper sa va placa. Pe mine m-a fascinat. E superb.

Things We Lost in The Fire

joi, 14 februarie 2008

Test 2 - Intrebare

Am primit un mail azi dimineata cu un test, o intrebare de fapt. Am citit primele 3 randuri si mi-am zis, eh alta porcarie de mail. Ma inselasem. L-am facut, mi-a placut la nebunie, l-am dat colegilor de la serviciu sa-l faca, le-a placut si lor, l-am trimis mai departe prin mail si altor prieteni, inca nu stiu cui a placut si cui nu, iar acum a venit timpul sa-l postez si aici. Sa-l vada cat mai multa lume. Zic ca merita.


Intrebare


Conduci automobilul tau Sport, de 2 locuri, intr-o
noapte cu o furtuna teribila.

Treci pe langa o statie de autobuz, unde se afla 3
persoane asteptand:

1. O batrana bolnava pe moarte
2. Un vechi prieten, care, odata, ti-a salvat viata
3. Femeia visurilor tale. (sau barbatul ideal.)

Pe cine ai lua in automobilul tau, tinand cont ca nu
ai decat un singur loc, doar pentru un pasager ???

Gandeste-te foarte bine la raspunsul tau, inainte de a
citi mai departe.

Aceasta este o dilema etica si morala, care se
foloseste in interviurile pentru angajare la serviciu.

Ai putea lua batrana , pentru ca este pe moarte si
trebuie salvata prima
Ai putea lua prietenul care ti-a salvat viata si esti
obligat fata de el.
Neindoielnic e posibil ca niciodata sa nu mai
reintalnesti femeia visurilor tale , sau barbatul
ideal.

Un candidat, intr-un interviu ca acesta, a fost
angajat dintre 200 de concurenti, pentru magnificul
sau raspuns. Vrei sa stii raspunsul lui ?















El(ea) a raspuns simplu :

"As da cheile masinii prietenului meu si i-as cere sa
duca batrana la spital; in timpul acesta, eu as ramane
sa astept autobuzul, impreuna cu femeia (barbatul) visurilor
mele".






Ti-a placut istorioara ? Pai, asa este si viata,
pentru asta trebuie sa ai mereu prezenta acea fraza
banala:
O PROBLEMA PUSA CORECT, ESTE PRACTIC REZOLVATA.

M O R A L A : Sa dam mai multa atentie la ceea ce
spunem si facem

- Love is in The Air -

Vizavi de articolul anterior, mi-am zis sa postez si un videoclip in tema. Bine, videoclipul nu e cine stie ce "romantic", in schimb melodia (cel putin pe mine) ma binedispune. Enjoy

John Paul Young - Love is in The Air (1978)

Valentine's Day sau Ziua Indragostitilor



Dupa parerea mea este o sarbatoare americaneasca, dar iata ca datele imi dovedesc ca ma insel.

Inca din anii 200 se vorbeste despre doi sfinti Valentini. In 14 februarie 197 Episcopul Valentin al Interamna (azi: Terni, Italia)a fost executat, fiind considerat aparator al indragostitilor. Osemintele sale se gasesc in Basilica Sfantului Valentin din Terni.

In anii 269, un alt Valentin, Preot Al Romei de data aceasta, a fost victima unui martiriu. Osemintele sale sunt in Biserica Sfantului Praxed in Roma si intr-o biserica catolica din Dublin (Whitefriar Street Carmelite Church)

In zilele noastre sarbatoarea Sfantului Valentin este vazuta in America de Nord si Europa ca un prilej de a oferi cadouri persoanelor iubite. Sarbatoarea isi ia numele dupa numerosi martiri crestini numiti Valentin. In concluzie ziua de 14 februarie este ziua iubirii. Deci, iubiti-va!

Pentru mai multa istorie: http://en.wikipedia.org/wiki/Valentine

miercuri, 13 februarie 2008

Funny videos

Funny mouse


Mai schimbam putin decorul... am gasit un videoclip simpatic, un mousy care danseaza in jurul unei bucati de cascaval dintr-o cursa, pe melodia "You sexy thing" a celor de la Hot Chocolate. Sper sa va placa.




Si mai am un videoclip, putin mai vechi (nu ca cel cu mousy ar fi nou; nu stiu de cand e) cu o vrabiutza care canta "Still loving you", melodia Scorpions-ilor. M-am distrat copios cand l-am vazut prima data. Enjoy!

Singing Bird - Still Loving You

vineri, 8 februarie 2008

Ce vor femeile?

Ma gandesc la intrebarea asta de 3 zile, fara un motiv anume. Pur si simplu imi vine in minte. Azi o scriu in blog. Dar cu ce sa completez textul??? Nu stiu exact ce isi doreste o femeie, in schimb stiu ce isi doreste o tanara de 20 de ani :D Femeile in general, tinere, mai in varsta, vor cam aceleasi lucruri(in mare) Iar pentru cei care considera ca intrebarea este fara raspuns se inseala, nu e nimic imposibil, nu e nimic de neinteles, e doar o lista imensa de doleante, pe care barbatii(poate) nu le au.

Apropo de "ce vor femeile", am gasit un blog interesant cu acelasi nume http://ce-vor-femeile.blogspot.com in care se gasesc multe filmulete interesante vizavi de subiectul in cauza si o gramada de discutii in tema. Sunt si intrebari pentru barbati, un mic test, interesant zic eu, vi-l recomand cu caldura, dar si "cum sa cuceresti o femeie" (ATENTIE! dupa parerea unora)

Anii '90 - Take That -

Take That - Patience




Cu peste 25 de milioane de albume vandute in 6 ani(1991-1996), trupa britanica "Take That" a reusit recordul de a se mentine pe piata muzicala atat in anii '90 cat si dupa 2000, dupa plecarea lui Robbie Williams. BBC-ul a descris trupa Take That ca fiind "the most successful British band since The Beatles in the UK, beloved of young and old alike". Formatia s-a destramat in 1996, dar in 2006 au revenit cu un album proaspat, care l-au promovat intr-un turneu prin Anglia, la exact 10 ani dupa despartirea lor. A urmat un altul in 2007, la fel de bine catalogat, iar ce urmeaza din partea britanicilor, ramane sa vedem in anul acesta.

Melodia postata a aparut acum ceva vreme, ba chiar a castigat titlul de cel mai bun single britanic, dar de abea acum o luna i-am descoperit intelesul (spre marea mea rusine). Piesa "Patience" este una trista, dar intr-o seara oarecare pe mine m-a inveselit nespus. De atunci o ascult zilnic.

Alte melodii:
back for good
how deep is your love
everything changes

Si ca incheiere, melodia "Patince" (nu pot sa spun ca o dedic, dar) o postez pentru cineva care nu a putut sa o asculte cand i-am aratat-o...sper sa o asculte acum.

joi, 7 februarie 2008

Test

Ce inseamna arta, muzica, bucuria, sila, pentru unii si altii. Despre asta este vorba in test. Totul se rezuma la poze, cum intelege lumea frumosul, uratul, fericirea, iubirea si altele care ne inconjoara, prin intermediul unor fotografii. La final vor aparea rezultatele, care nu se rezuma la 2-3 randuri de aberatii cum sunt la alte teste, ci constau intr-o carticica speciala pentru fiecare.


Imi imaginez ca nu aveti timp...lumea fiind extrem de ocupata in zilele noastre, cu iesitul in oras, uitatul la filme, iesirile cu prietenii la meci, dar pentru cine are putintel de timp, ii recomand un test dragut, interesant, pe care l-am gasit intamplator pe blogul cuiva(nu dau nume pentru ca nu m-a platit sa fac reclama; daca ma platea vi-l ziceam :D ) Asadar, pentru oameni cu timp, sau pentru oameni cu putin timp..."FACETI-L! NU VETI REGRETA!"

Imagini VisualDNA

sâmbătă, 2 februarie 2008

Noutati in TNT

Pentru cei care nu au vazut le recomand cu caldura sa mearga sa vizioneze "Ingerul de Foc" la Teatrul National din Tm. Spectacolul va fi in 03.02.2008, la orele 19.00 (adica maine pt cine citeste azi articolul)Sunt interesante de studiat elementele de spectacol care se folosesc, decorul(e fantastic), costumele, efectele, personajele. Ideea nu e una foarte clara, ramane la latitudinea publicului tematica piesei.


Avanpremiera in 15.02.2008 in Club "Porto Arte" - Coca Blues, la orele 19.00, cu Malina Manovici si Victor Manovici. Hmmm, ma intreb daca stiu unde e "Porto Arte" asta, si imi dau seama ca nu stiu, dar pe cine intereseaza sa vada spectacolul descopera, sunt convinsa. Mai avem o avanpremiera in aceasta luna, mai exact in 28.02.2008, la orele tot 19.00, in sala tnt, "69"(acesta fiind titlul piesei) cu Sabina Bijan si Catalin Ursu. (This I want to see :D)

Well toata lumea,vizionare placuta si ne vedem la teatru.

Legendarii -The Cure-

The Cure - Lullaby




In anii '70 stilul punk-rock gazduieste o noua trupa, The Cure. Se fac remarcati in Marea Britanie cu primul album "Three Imaginary Boys". De-a lungul anilor imbina stiluri de rock, scot albume care mai de care mai inedite, la finalul anilor '80 ajungand in SUA in Billboard Top 40 Charts. La inceputul anilor '90 The Cure devine una din cele mai populare formatii de rock alternativ, cu un numar de 27 de milioane de albume vandute.