miercuri, 30 ianuarie 2008

Filme de vizionat


P.S. I Love You






4 luni 3 saptamani si 2 zile







The Bucket List





P.S. I Love You - Un film in care dragostea dainuie chiar si dupa moarte. O tanara vaduva descopera ca sotul ei care decedase recent, i-a lasat 10 scrisori prin care o ajuta sa treaca de durerea pierderii si sa ia totul de la inceput.

4 luni, 3 saptamani si 2 zile (4 months, 3 weeks and 2 days) - Filmul le aduce in prim plan pe Otilia si colega ei de camera, Gabita, in Romania comunista, cea din urma fiind gravida. Povestea este tragica, ne prezinta cruda realitate din anii 80, cand avortul era interzis, astfel ca Otilia se vede nevoita sa ii aranjeze un avort ilegal prietenei ei, in schimbul unor servicii si a unei sume considerabile de bani.

The Bucket List - Jack Nicholson joaca rolul unui bogatas bolnav de cancer(Edward Cole). In spital il intalneste pe Carter, un mecanic, internat pt analize, care descopera ca sufera de aceeasi boala ca Edward. Cei doi hotarasc sa isi petreaca ultimele luni din viata facand ce si-au dorit intotdeauna sa faca. Aici incepe aventura celor doi care devin cei mai buni prieteni si reusesc sa se vindece unul pe altul de rautatile si obsesiile pe care le aveau, bifand astfel toata lista de "things to do" inante de moarte.


-Mie mi-au placut grozav. Sper sa iti placa si tie-

No time(s)

Sunt grabit, sunt ocupat, nu am timp de nimic. "Lasati-ma in pace, nu vedeti ca nu am timp?"

Nu avem timp nici macar de noi, de sufletele noastre. De placerile, fericirile, visele noastre. Nici de noi, nici de prieteni, nici de familie.

"Mi-as dori sa merg la o petrecere, sa vad o piesa de teatru, sa vad un concert, dar nu am timp. Nu am mai citi o carte de 8 luni! Nu te-am vazut de anu trecut. Cum esti? Esti bine? Ce mai face mama ta? Hiiii! A murit? Cand? Acum 6 luni? Vai cum trece timpul!" Esti un solitar.

"Cu usile inchise" de Jean Paul Sartre


UNATC Bucuresti












TNBucuresti







"in camera mea sunt oglinzi mari. Le vad. Dar ele nu ma vad pe mine. Se oglindesc in ele fereastrele...ce goala e o oglinda in care nu sunt eu. Cand vorbeam cu cineva, stateam in asa fel ca sa ma pot privi in oglinda. Vorbeam si ma vedeam vorbind. Ma vedeam cum va vedeau oamenii, asta ma tinea treaza."(estelle)


'Trei poveşti de dragoste. Trei destine. O singură întrebare: infernul sunt ceilalţi? Un spectacol despre noi, despre viaţa noastră, despre visele şi neîmplinirile noastre, despre trădări şi fericire. "Infernul sunt ceilalţi". Oare? Adesea prea grăbiţi, mereu îngânduraţi de un timp ce nu mai are răbdare, uităm de prea multe ori să ne mărturisim sinelui nostru şi să vedem iertarea şi lumina din ochii CELUILALT.

Jean Paul Sartre descrie cu strălucire "infernul său" ori al nostru? Un spectacol scurt ca viaţa, dens ca viaţa, surprinzător ca viaţa, frumos ca viaţa.'

!In curand, premiera la Teatrul Studentesc Thespis! (regia Andrei Covaliu)

sâmbătă, 26 ianuarie 2008

La Multi Ani Florin Piersic (72)




S-a nascut in 27 ianuarie 1936. A urmat IATC-Bucuresti, studii care i-au adus glorie in anii tineretii si care inca ii aduc. Un actor exceptional, un om de televiziune remarcabil.

Florin Piersic (pe care toti il stiu dupa esarfa cu care apare mereu) m-a impresionat intotdeauna. Nu stiu cum este el in viata de zi cu zi, dar in momentele cand il vad la televizor, imi inspira bunatate, blandete, boemie, frumusete sufleteasca. Recunosc am varsat si cate o lacrima la povestile sale din tinerete dar m-am si distrat copios, chiar daca de multe ori (cine l-a vazut mai des la televizor, stie) parca se pierde usor in amanunte. De fapt cred ca asta il face unic. Il separa intr-un mod bun de alti actori. Un artist in adevaratul sens al cuvantului. Sa ne traiti Maestre.

Toma Caragiu - Un telefon discret







Motto: "-Am auzit ca lumea rade de dumneavoastra...
-Ea rade de mine, eu de ea..." (Toma Caragiu)


Unul din cei mai mari actori romani, nascut in 1925 intr-o familie de aromani, a excelat in teatru, film si televiziune, alaturi de alti "mari" ai timpurilor precum Stefan Banica, Dem Radulescu, Anda Calugareanu. Ne-a parasit in cutremurul din 1977, dar a lasat in urma sa o bogata colectie de scenete, piese de teatru, filme, fiind un real exemplu de ce inseamna teatrul adevarat, profesionist, ce inseamna pasiune pentru arta, ce inseamna sa fi actor.

vineri, 25 ianuarie 2008

I am Legend




Will Smith (Lt Col Robert Neville) intr-un rol de exceptie in "I am Legend", ramane singur in intreg New York-ul, singurii companioni fiind "monstrii"-oameni virusati cu VK, care in final il determina sa se sacrifice pentru salvarea ultimilor oameni ramasi in viata.




http://imdb.com/title/tt0480249/



A cazut Guvernul Prodi


Guvernul Prodi a cazut dupa ce membrii Senatului au votat cu 161 de voturi impotriva si 156 in favoarea cabinetului condus de premierul Romano Prodi. Senatul l-a determinat pe premier sa isi depuna demisia in fata Presedintelui Italiei.


luni, 21 ianuarie 2008

Teatrul Studentesc Thespis


http://thespis.ro/

In amintirea unui om fara de care, astazi, nu ne-am fi cunoscut. In amintirea unei persoane pe care nu am cunoscut-o dar pe care o iubim, asa, dupa cate am auzit. In amintirea unui cretator de frumos, creator de vise, creator de bucurii.

Noi suntem asa datorita lui. Noi suntem aici datorita lui. Noi suntem prieteni datorita lui. Sa nu uitati niciodata.

In amintirea Dumneavoastra Domnule.

Sonatic

http://sonatic.ro/



sâmbătă, 19 ianuarie 2008

(O viata in teatru)

In anii tineretii iti formezi caracterul, amesteci viselele cu realizarile, iti alegi un drum printre buruieni. Ai ajuns la varsta calatoriei. Mergi si mergi prin viata, te lovesti, cazi, te ridici, iti revii, mergi mai departe. Faci ce iti doresti? ce iti place? la ce ai visat cand erai tanar? Da. Esti Fericit, Implinit, Multumit. Nu merg toate asa cum ti-ai planuit dar joci. Asta e cel mai important. Ca JOCI. Vremea trece, drumul devine tot mai greu de batut. Obosesti. "Inca sunt in forta!", iti spui. Ce faci? Abandonezi? Lasuleee! Nu pleca! ..  .   .  . ...  "Unde sunt? Sunt linistit, ma simt chiar foarte bine. Mi-a priit somnul. Sunt gata sa o iau de la inceput!" Si asta si faci..

"O viata in Teatru"

TNTimisoara
de David Mamet
Premiera pe ţară: 3 februarie 2007

Un spectacol pe care l-as vedea de 10 ori. Simplu dar complex. Spune multe, trebuie doar sa il asculti, sa urmaresti detaliile, sa te gandesti ca asa poti fi si tu odata.

http://youtube.com/watch?v=BpMttjxtvUA

Hey Michel

vineri, 18 ianuarie 2008

muzica noastra cea de toate zilele

" Acum sunt mai pustiu ca-ntotdeauna
   De cand ma simt tot mai bogat de Tine
    Si-mi stau pe tampla soarele si luna
     Acum mi-e cel mai rau si cel mai bine"

" Si te iubesc cu mila si cu groaza
   Tot ce-i al tau mi se cuvine mie
    Ca un nebun de alb ce captureaza
     Regina neagra pentru vesnicie"
 
.       . .         .  .  ..     .                 ..  .   .      .

18 ianuarie

(what to do?) Sa citesc nu pare interesant, sa ma uit la poze nici atat, sa invat pentru facultate...NU. Dar se inchide usa. Nu e nimeni. Stau "Cu usile inchise" in brate si ma gandesc la un scenariu, la o miscare, la o melodie. Sunt regizor. Sunt regizorul vietii mele. Tu esti regizorul vietii tale. Andrei este regizorul nostru. El se gandeste la tot, face tot, ne aplauda. Sunt multumita. Da